Νέες απειλές από την Τουρκία: «Βαρύ το τίμημα για όποιον μας προκαλέσει»

«Ολοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις (σ.σ. στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο). Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Ακάρ. «Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

Με αυτό τον τρόπο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απαντά στις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», είπε ο κ. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη Λέρο.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Εν τω μεταξύ, μόλις πριν από δύο ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ σημείωνε πως «έχουμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», προσθέτοντας παράλληλα πως «κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ’γαλάζια πατρίδα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη, με την Αθήνα να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους με τη γείτονα χώρα. «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής και πολεμικής ρητορικής», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/12/2018, #ODYSSEIA newpost Â