Ας αφήσει τις ηθικολογίες σε εμάς η ΝΔ κι ας απαντήσει για ζητήματα βαθιάς ηθικής τάξης

εξέδωσε ένα κείμενο μισών αληθειών και υπερβολών υπονοούμενων.

Κι ενώ για το θέμα της εργασίας ορισμένου χρόνου συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το βρήκε “πολύ δύσκολο να μείνει κανείς σιωπηλός..”, υπονοώντας ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης, δεν συνέβη το ίδιο για το ζήτημα της εμπλοκής με τη δικαιοσύνη του πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Ν. Γεωργιάδη, εμπλοκή τέτοια που τον οδήγησε σε παραίτηση από θέσεις ευθύνης.

Κατηγορίες μάλιστα για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και εξόχως αρνητικού ηθικού φορτίου, για τις οποίες άπαντες θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί δημόσια, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους.

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας δεν βρήκε μισή λέξη να πει ακόμη κι όταν ο πρώην βουλευτής επανεμφανίστηκε, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ και πρ. Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων στον Τύπο, να έχει ενεργό ρόλο στα εσωκομματικά και την επιλογή εκλεκτής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, χωρίς να γνωρίζει ουδείς αν λύθηκαν τελεσίδικα οι εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Βρήκε όμως πολλές λέξεις να πει για την επιλογή στην εργασία που έκαναν συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κι όπως θα λέγανε και στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας: “Ακόμη και να θέλει να μείνει κανείς σιωπηλός” δεν μπορεί παρά να επισημάνει την υποκρισία και την έννοια που δίνουν στην “ηθική τάξη” οι κύριοι της τοπικής ΝΔ.

Ας αφήσουν λοιπόν οι κύριοι και οι κυρίες της ΝΟΔΕ Κέρκυρας την ηθικολογία σε εμάς κι ας λύσουν τα βασικά προβλήματα ηθικής – πραγματικής ηθικής – του οίκου τους. Γιατί να είναι σίγουροι ότι δεν χρειάζεται να συστηνόμαστε από την αρχή σε τούτο τον τόπο. Τα νησιά μας είναι μικρές κοινωνίες, γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας και οι πολίτες και μνήμη έχουν και άποψη.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/12/2018, #ODYSSEIA