Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ για τα θέματα υγείας

Ήδη οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε αδιέξοδο . Αναγκάζονται να στραφούν για τα απαραίτητα φάρμακα σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας επίσκεψη, ή τα αγοράζουν τοις μετρητοίς από τα φαρμακεία . Αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει εξοικονόμηση !!!

Δυστυχώς αυτός είναι ο πραγματικός στόχος . Έχοντας δεσμευτεί στη τρόικα για περικοπές 250εκ. € το κόστος μετακυλίεται στους ασφαλισμένους . Όλο και περισσότεροι πλέον πληρώνουν εκτός από υπέρογκες εισφορές , όλο και περισσότερα χρήματα για υγεία και περίθαλψη .

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει από 1/1/19 για κάθε είδους ιατρική πράξη θα χειροτερέψει απλά την κατάσταση , αποκλείοντας έτσι τους ασφαλισμένους από εξετάσεις και ειδικούς γιατρούς .

Δεν είναι τυχαίο που ο ιδιωτικός κλάδος της υγείας ανθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας . Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν τα πάντα για να αναγκάσουν ακόμα και τους χαμηλοσυνταξιούχους να πληρώνουν από την τσέπη τους , αποδομώντας πλήρως το Ε.Σ.Υ .

Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάντια των δομών υγείας στο νόμο μας . Τα νοσοκομεία του νόμου μας και τα κέντρα υγείας βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους διάλυσης . Ο ιατρικός σύλλογος και οι γιατροί των μονάδων υγείας του τόπου μας επανηλειμμένα και δημόσια έχουν εκφράσει την αγωνία και αγανάκτηση τους για αυτή την παρακμή . Ποτέ ξανά στα νησιά μας δεν επικράτησε αυτή η λογική στις κρατικές δομές υγείας. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για αυτή τη κατάσταση είναι η ίδια η κυβέρνηση της ´αριστεράς ´, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας , η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του νόμου και οι διοικήσεις των νοσοκομείων του τόπου μας .

Τα ψέμματα τελείωσαν . Η ώρα της κρίσης για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλησιάζει . Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες του τόπου μας να καταδικάσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας σε τραγικά αδιέξοδα και να πλαισιώσουν το ΚΙΝ.ΑΛ . που εγγυάται ως δύναμη ευθύνης την υπέρβαση από τα σημερινά αδιέξοδα που βρίσκεται η πατρίδα μας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/12/2018, #ODYSSEIA