Νέα από την ΠΙΝ

Ειδικότερα , η χρηματοδότηση της ΠΙΝ αυξάνεται από τα 1.386.870 ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού, σε 3.920.000 ευρώ συνολικά.

Συγκεκριμένα για την κατασκευή των υδατοδρόμιων, σε Λευκάδα και Μεγανήσι, η ΠΙΝ θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως με το ίδιο ποσό (280.000 ευρώ), θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΙΝ και η κατασκευή των υδατοδρομίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων, στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Ζακύνθου, η ΠΙΝ θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

58 επικουρικοί και αγροτικοί γιατροί υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την αύξηση του μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος σίτισης και διατροφής στους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, των Διαποντίων Νήσων, καθώς και των γιατρών στο ΠΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα το Π.Σ αποφάσισε την αύξηση του επιδόματος από τα 200 ευρώ στα 350ευρώ μηνιαίως . Την ίδια ώρα το Π.Σ αποφάσισε την τροποποίηση της υπ’αρ. απόφασης: 82-9/26.04.2015 Π.Σ της ΠΙΝ, για την παροχή κινήτρων υπέρ νεοπροσλαμβανομένων Επικουρικών ιατρών και αγροτικών ιατρών στις Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 4213/13.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείαςη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέχει από τα ταμεία της μηνιαίο οικονομικό βοήθημα συνολικά σε 58 επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς ως επιπλέον κίνητρο για όσους υπηρετούν σε άγονες – νησιωτικές περιοχές (βάσει του άρθρου 43 του Ν.4368/2016 ΦΕΚ 21/Α/2016).

Αναλυτικά ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΠΕ Κέρκυρας: 30 γιατροί

ΠΕ Λευκάδας :14γιατροί

ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: 8 γιατροί

ΠΕ Ζακύνθου: 6 γιατροί

Δυο σημαντικά έργα για τη Ζάκυνθο, συνολικού π/υ 554,198,21 ευρώ εντάχθηκαν στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δυο σημαντικά έργα για τη Ζάκυνθο, συνολικού π/υ 554,198,21 ευρώ εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018 μετά και την ομόφωνη έγκριση της 11ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα μετά και την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων διαδικασιών και την άμεση δρομολόγηση της δημοπράτησης προχωρούν προς εκτέλεση τα εξής έργα:

1ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ –ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ AΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ, π/υ 289.060 ευρώ

2. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Ο.Δ.Α.Ζ, π/υ 265,138,21 ευρώ

Πρόκειται για δυο έργα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο στην κοινωνία της Ζακύνθου, τα οποία θα εκτελεστούν μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΙΝ, για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους,(ΚΑΠ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ).

Όσον αφορά το πρώτο έργο προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα, ανακαίνισης των αποδυτηρίων καικατασκευής κερκίδας για το κοινό.

Για το δε δεύτερο έργο, οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του γηροκομείου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ, αφορούν στην επισκευή των ημιυπαίθριων χώρων του ισογείου, στην ανακατασκευή WC ισογείου, στην αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του ορόφου, στην επισκευή φθορών, λόγω υγρασίας και στην αντικατάσταση του δαπέδου ορόφου με κεραμικά πλακίδια.

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί

Την έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Π.Ε. Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 3.070.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ( θα βαρύνει το πρόγραμμα INTERREG) αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων .

Το θέμα ήρθε σε συζήτηση ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.Αντικείμενο τηςΠρογραμματικής Σύμβασης αποτελεί η εκπόνηση φακέλου, η σύνταξη και υποβολή τεχνικού δελτίου, η δημοπράτηση και η εκτέλεση του έργου.

Σκοπός του καταφυγίου είναι η εξασφάλιση ικανοποιητικής υποδομής για την εξυπηρέτησ του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, μέσω ενός έργου αρμονικά ενταγμένου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Νυδριού. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται η κατασκευή ενός εξωτερικού έργου (μώλου) προστασίας (ένα τμήμα με μόνιμο έργο και ένα τμήμα με πλωτό κυματοθραύστη) και η διαμόρφωση μικρής λιμενολεκάνης στην οποία ποντίζεται ένας πλωτός προβλήτας, ώστε σε συνδυασμό με τμήμα των υφιστάμενων

κρηπιδωμάτων στη συγκεκριμένη θέση, να εξασφαλισθεί επαρκές μήκος και ωφέλιμο βάθος κρηπιδωμάτων για τον ελλιμενισμό των σκαφών.

Παράλληλα με μια μικρής έκτασης επίχωση και με παράλληλη αξιοποίηση τμήματος της γειτονικής παραλίας του Νυδριού, δημιουργείται επαρκής χερσαίος χώρος για την κατασκευή μικρού κτιρίου και τη γενικότερη εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής και των επιβαινόντων σε αυτά.

«Με τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου τουριστικών σκαφών, το Νυδρί θα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν

στην περιοχή. Με δεδομένη δε τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από τον θαλάσσιο τουρισμό, είναι προφανές ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά οφέλη από τη δημιουργία του καταφυγίου για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Γαλιατσάτος επισημαίνοντας ότι το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη Λευκάδα.

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση του έργου “OCTaNE”” – Open City TechNology Enabler

Η Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου “OCTaNE”, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με προϋπολογισμό για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 160.710,00€, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο επικεφαλής δικαιούχος του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και το Consorzio per Lo Sviluppo Dell ‘Conca Barese ενώ συμμετέχει ακόμη ένας Έλληνας εταίρος – εκτός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το έργο OCTaNE ανήκει στον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση, με συνολικό προϋπολογισμό έργου 676.005 ευρώ. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών, μέσω της δημιουργίας μιας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στην πόλη, σαν να ήταν σε «ανοιχτό» μουσείο. Από τη μία πλευρά, το έργο θα δώσει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, ενώ από την άλλη πλευρά θα επιτρέψει την έξυπνη πλοήγηση του στην πόλη. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του, ενώ ταυτόχρονα θα μάθει για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο επισκέπτης θα κατεβάζει και θα κάνει εγκατάσταση της εφαρμογής χρησιμοποιώντας hotspots Wi-fi που θα είναι εγκατεστημένα στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της πόλης ή εναλλακτικά μέσω της πύλης του συστήματος. Η εφαρμογή θα ενσωματώνει στο χάρτη της πόλης, όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν επιλεγεί από τις τοπικές αρχές, ως οι πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, ώστε να ενθαρρύνεται ο επισκέπτης, να ελέγχει τον χάρτη και να επιλέγει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο και τη Μαέστρο της «Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας»

Με τον Πρόεδρο, Δημήτριο Γκέκα και τη Μαέστρο της «Κερκυραϊκής Καντάδας $ Μαντολινάτας», Ροζίτα Ανεμογιάννη, συναντήθηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της «Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας», για την πραγματοποίηση Συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τον ερχόμενο Μάιο.

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε την 64χρονη παρουσία της «Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας» και να διαδώσουμε την κερκυραϊκή λαϊκή μουσική και παράδοση, πέρα από τα γεωγραφικά όρια των Ιονίων Νήσων, σε ολόκληρο τον κόσμο » ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπρόσωπους του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους»

Με εκπροσώπους του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους», συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη), το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν η πορεία της υπόθεσης για την προστασία του Ερημίτη και οι προσπάθειες που γίνονται για να μην υλοποιηθεί η «καταχρηστική» ιδιωτική επένδυση στην περιοχή, από την εταιρεία της NCH Capital.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει η Π.Ι.Ν. για τη διάσωση του Ερημίτη, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την κατάθεση της προσφυγής, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για παραβιάσεις της ελληνικής – ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και τις διαδοχικές κυβερνήσεις, όσον αφορά στις συνθήκες διαχείρισης του Ερημίτη.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/12/2018, #ODYSSEIA