Επιτάχυνση των ρυθμών της ΟΧΕ Παλικής ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων – Λοιπά νέα ΠΙΝ

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, η επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης για τα έργα της ΟΧΕ Παλικής με καθημερινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τη στήριξη της ΜΟΔ και της Διαχειριστικής Αρχής, ώστε το συντομότερο να συνταχθούν τεχνικά δελτία για όσες δράσεις και έργα είναι ώριμα και να ακολουθήσουν οι σχετικές προσκλήσεις από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΙΝ Παναγής Ζησιμάτος, ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Άγγελος Γαλάτης, ο διευθυντής του Ενιαίου Γεωργικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σπύρος Θεοτοκάτος, το μέλος του ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης καθώς και της Ένωσης Προστασίας Ισότητας και Δικαιωμάτων «ΥΠΕΡΙΩΝ» Σταύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» Παναγής Ατσάρος, το μέλος του δ.σ του Κεφαλληνιακού Ιδρύματος Ερευνών «ΕΥΔΟΞΟΣ» Νικόλαος Σολωμός, καθώς και οι αναπληρωτές καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Νικόλαος Μπούκας και Διονύσιος Κατερέλος.

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ ορίστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Φιλίππου

Με σκοπό την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και την εξασφάλιση της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αξιολογώντας τις ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προχώρησε σε ένα ακόμη επίπεδο θεσμικής υποστήριξης ορίζοντας τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φιλίππου Παναγιώτη, του Γεωργίου, Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ .

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης (Αριθμ. οικ.77552/31487) δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη που να βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Φιλίππου μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων για θέματα που εμπίπτουν, κατά την πρόβλεψη του άρθρου 25 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, στις αρμοδιότητες της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, εκτός των, εκ του νόμου, θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Θεόδωρου Γαλιατσάτου με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο, Κωνσταντίνο Παπανικολάου

Το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο, Κωνσταντίνο Παπανικολάου, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπανικολάου για την εξέλιξη των έργων στο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τα Ιόνια νησιά.

Ο κ. Γαλιατσάτος εξήρε την αγαστή συνεργασία της Π.Ι.Ν. με την ΕΛ.ΑΣ και υποσχέθηκε τη συνεχή στήριξή του στο ευρύτερο έργο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ενώ επεσήμανε ότι «η Π.Ι.Ν., όπως έχει προαναγγείλει, έχει δρομολογήσει τη συγχρηματοδότηση για την αναβάθμιση και κατασκευή του Αστυνομικού Τμήματος στη Νότια Κέρκυρα, στους Αργυράδες, καθώς και τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της Αστυνομικής Υπηρεσίας σε όλα τα νησιά».

«Η συνεργασία μας είναι δεδομένη και επιβαλλόμενη. Η βοήθεια και η συμβολή  σας θα μας βοηθήσει τα μέγιστα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον Περιφερειάρχη, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Γαλιατσάτος, συνεχάρη τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παπανικολάου για τα νέα του καθήκοντα, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές δράσεις της ΠΙΝ και της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο πάντα την προστασία και τη σωστή ενημέρωση του πολίτη.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/11/2018, #ODYSSEIA