Οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν τα αλβανικά ΜΜΕ, που όλες τις προηγούμενες ημέρες καλλιεργούσαν κλίμα μισαλλοδοξίας και ελληνοφοβίας.
Κάθε χρόνο στην επέτειο του «ΟΧΙ» τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία.
Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την Αστυνομία.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκε το TRIBUNE, μαζί με άλλους νέους του χωριού κάθε χρόνο στόλιζαν τους Βουλιαράτες για την εθνική επέτειο.
Φωτογραφίες δηλαδή που δείχνουν το χωριό γεμάτο με ελληνικές σημαίες είναι οι σημαίες που ύψωσε ο δολοφονημένος τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με χρονολόγιο που μετέδωσε το Himara.gr, στις 14.00 τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν το όνομα του Βορειοηπειρώτη.
Στις 15.00 άρχισαν να μεταδίδουν για συγκέντρωση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ότι ο Κατσίφας «γάζωσε» αλβανικό περιπολικό.
Στις 15.13 ακούστηκαν πυροβολισμοί πυροβολισμοί στην περιοχή και στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο. Στις 15.36 μεταδόθηκε ότι ο Κατσίφας είχε κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού.
Στις 17.00 έγινε γνωστός ο θάνατός του. Να σημειωθεί ότι έχει δεχτεί μια σφαίρα στο στήθος και μια στο κεφάλι. Η Βόρειος Ήπειρος βράζει και φωνάζει ότι οι Αλβανοί τον εκτέλεσαν για παραδειγματισμό, ώστε να μη στολιστεί ποτέ ξανά ελληνικό χωριό την 28η Οκτωβρίου.
Βορειοηπειρωτικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE κάνουν λόγο για αλβανική προβοκάτσια. Οι Αλβανοί, όπως μας είπαν, όλη την προηγούμενη εβδομάδα προκαλούσαν τον Κατσίφα και του ζητούσαν να σταματήσει τον σημαιοστολισμό. Σήμερα, όπως μας ανέφεραν, πήγαν επί τόπου να προκαλέσουν επεισόδιο.
Αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η τελευταία φράση του Κων. Κατσίφα ήταν «Ζήτω η Ελλάς». Εύλογη η απορία πώς άκουσαν τι είπε. Πριν ή μετά τη σφαίρα στο κεφάλι;
Ενδιαφέρον έχει και η ανάρτηση του Epirus Post.
Στην κορυφαία μέρα του Ελληνισμού, γράφει η ηπειρώτικη ιστοσελίδα, και με παρόντες στους Βουλιαράτες εκατοντάδες Έλληνες, εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των Ελλήνων διπλωματών στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο, η Αλβανική αστυνομία έκανε επίδειξη δύναμης σκοτώνοντας έναν 35χρονο Βορειοηπειρώτη χωρίς να τηρήσει κανέναν από τους κανόνες εμπλοκής.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής αστυνομίας, η οποία εκτελώντας και πολιτικές εντολές, φάνηκε ότι τον ήθελε νεκρό, τονίζει το Epirus Post.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί. Ο νεαρός είχε υψώσει μία ελληνική σημαία στο χωριό. Η Αλβανική αστυνομία την κατέβασε.
Εκείνος πυροβόλησε. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα, στη συνέχεια όμως η Αλβανική αστυνομία υποστήριξε ότι πυροβόλησε εναντίον οχήματός της που βρίσκονταν στο χωριό.
Τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μιλήσουν για «Έλληνα εξτρεμιστή».
Στη βιασύνη τους ορισμένα υποστήριξαν ότι μετά τους πυροβολισμούς ο 35χρονος διέφυγε προς το ελληνικό έδαφος με την συνδρομή του ελληνικού στρατού!
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας όμως παρέμενε στο χωριό. Από τα Τίρανα έσπευσε ελικόπτερο και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες ξεκίνησαν την καταδίωξη.
Ο 35χρονος είχε ταμπουρωθεί στην άκρη του χωριού και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Αλβανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα δύο σφαίρες, στο κεφάλι και στην καρδιά, να τον οδηγήσουν στον θάνατο.
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, της εθνικής επετείου.
Κατάφεραν και πάλι να στοχοποιήσουν την μειονότητα, σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση Ράμα βουλιάζει στα σκάνδαλα και βάλλεται για τις σχέσεις της με το ναρκοεμπόριο και τους εγχώριους βαρώνους.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από κύκλους της ελληνικής μειονότητας, ο 35χρονος δεν ανήκε σε καμία οργάνωση.
Συνήθιζε να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό συνθήματα με εθνικιστικό περιεχόμενο, υπέρ της Βορείου Ηπείρου.
Αυτά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να μιλήσουν για «εξτρεμιστή».
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το Epirus Post, μετά από πολλά χρόνια, είναι ο πρώτος νεκρός από τον χώρο της μειονότητας, σε μία ημέρα μάλιστα, ξεχωριστή και ιδιαίτερη για τον απανταχού Ελληνισμό.
Οι κάτοικοι στο χωριό Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του ομογενή. Ο ίδιος φερεται να ήταν «στοχοποιημένος» από τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία.
Αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «εξτρεμιστή» τον 35χρονο Έλληνα μειονοτικό, παραβλέποντας το γεγονός πως επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε ένα επισήμως αναγνωρισμένο μειονοτικό χωριό από τα Τίρανα, που βάση της αλβανικής νομοθεσίας οι ομογενείς έχουν δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/10/2018, #ODYSSEIA tribune