Για την διάσπαση του Δήμου Κεφαλλονιάς

Όσο και αν δεν σας βγαίνουν τα κουκιά κύριε πρόεδρε όσο και αν σας ξινίζει να το παραδεχθείτε (και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έχετε τόσο ζόρι να το παραδεχθειτε) όσο και εάν προβαίνετε σε παρερμηνείες το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ηταν:

20 + 1 ψήφοι υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς

15 ψήφοι εναντίον της διάσπασης του Δήμου.

Και δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Από όλους όσους έλαβαν τον λόγο εκπροσωπώντας τοπικές κοινότητες ή φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, δεν υπήρξε έστω ένας που να μην ζητήσει την διάσπαση του Δήμου.

Δεν υπήρξε ούτε ένας που να μην περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή της περιοχής που εκπροσωπούσε.

Δεν υπήρξε ένας που να μην περιγράψει την απέχθεια του στο έργο της Δημοτικής σας αρχής κ Δήμαρχε, η οποία επί εννέα σχεδόν χρόνια έχει καταστήσει με τις πράξεις και τις παραλήψεις της αποκρουστική την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Κεφαλλονια.

Πέντε χιλιάδες Παλικισιάνοι με την υπογραφή τους, και σύσσωμοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ερίσου, Πυλάρου, Σάμης, Ελειου Πρόννων, με τις τοποθετήσεις τους απαίτησαν την διάσπαση του Δήμου.

Αυτή η απαξία είναι χειρότερη από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!!!

Εν προκειμένω είναι τόση η σύγχυση (αλλά περιέργως και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διάσπασης του Δήμου), που δεν τόλμησε ως πλειοψηφία να φέρει δική της εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είκοσι έξη δημοτικοί σύμβουλοι και δεν είχαν εισήγηση!!!!

Είναι προφανές ότι η δημοτική μας παράταξη αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ Τζωρτζατος, αλλά και οι πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας, έπραξαν το αυτονόητο, μαζί με την διάσπαση πρότειναν και τον αριθμό των Δήμων οι οποίοι κατά την γνώμη τους ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας

Πώς λοιπόν κύριε πρόεδρε είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τρεις , τεσσάρεις ή πέντε δήμοι, χωρίς να διασπάται ο Δήμος;;;

Κάθε λοιπόν ερμηνεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποκειμενική και αυθαίρετη, όπως αυθαίρετη είναι η άρνηση του προέδρου στην πρόταση μας να ψηφίσουν οι παριστάμενοι πρόεδροι των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων.

Η διάσπαση του Δήμου αποτελεί κορυφαίο θέμα και υπόθεση κάθε πολίτη και αφορά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Μετά τα παραπάνω η παράταξη μας θα προβεί σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες τόσο προς την αποκεντρωμένη όσο και κυρίως προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να μην περάσει η πραξικοπηματική παρερμηνεία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ Αλυσανδρατο.

Από το Γραφείο Τύπου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/10/2018, #ODYSSEIA