Δήμοι της Κεφαλλονιάς

Όμως η εφαρμογή του σχεδίου παρουσίασε και καταφανείς αδικίες όσο αφορά την χωροταξικότητα των νέων δήμων . Δεν είναι δυνατόν σε μεγάλους νησιωτικούς νομούς όπως το νησί μας ,να υφίσταται ένας και μόνο Δήμος .Η Τ.Ε.Δ.Κ. Κεφαλονιάς Ιθάκης τότε , όταν άνοιξε ο δημόσιος διάλογος για τον «Καλλικράτη» και την χωροταξικότητα των νέων δήμων, υπερασπίστηκε την ύπαρξη περισσότερων του ενός δήμου στην Κεφαλονιά. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη .

Το δυστύχημα βέβαια πέραν αυτού του γεγονότος ήταν για τον τόπο μας ότι με την εφαρμογή του σχεδίου εκλέχθηκε μια δημοτική αρχή ανίκανη να μπορέσει να διαχειριστεί τις νέες αδυναμίες που προέκυψαν και να δώσει λύσεις .

Εντύπωση παράλληλα μας δημιουργεί το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί μας, υπερασπίστηκε την ύπαρξη του ενός και ενιαίου δήμου . Θα θέλαμε να πιστεύαμε ότι τα στελέχη και οι οπαδοί του στο τόπο μας δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη και θα ταχθούν υπέρ της διάσπασης του δήμου , κάτι που κατα γενική ομολογία επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Κεφαλονιάς . Τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας τεσσάρων δήμων .

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/10/2018, #ODYSSEIA