Σύλλογος Κατελειού για την Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας & Χερσαίας Ζωής Κατελειός

Η άναρχη τουριστική οικοδομική ανάπτυξη, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, η κάθε λογής παρανομίες, η πλήρης έλλειψης υπερεσιακών ελέγχων, η απόλυτη υποστελέχωση και δυσκαμψία του δημοσίου, η συνεχής μετατόπιση των ευθυνών, η συγκάλυψη, ο στρουθοκαμηλισμός, η εγκληματική εν κατακλείδι αδιαφορία και η απόλυτη αθροιστική συσσώρευση και εξάντληση του φυσικού αποδέκτη (δεν είναι σε θέση το έδαφος της όχθης να τραβήξει πλέον τα υγρά λόγω κορεσμού και γλίτσας ) έχουν φέρει την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο τραγικό σημείο του σήμερα. Αναθυμιάσεις βοθρολλημάτων , κουζινόνερα, χημικά από πλυντήρια και πισίνες ρέουν στο ρυάκι που ήταν πάντα στεγνό από Ιούνιο ως Αύγουστο και το μοναδικό πανέμορφο ποτάμι της Κεφαλονιάς, που τρέχει χειμώνα καλοκαίρι, να έχει γίνει αποδέκτης της ανεξέλεγκτης υγρής μάζας λημμάτων που διοχετεύονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο μέσα συτό και καταλήγουν στη θάλασσα του Κατελειού.

Βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, να καταλήξει το γραφικότερο ψαροχώρι της Κεφαλονιάς σε χαβούζα, έρημο τόπο αφού σήμερα οι ενδείξεις και αποδείξεις είναι γεγονός. Επικαλούμαστε την άμεση υπευθυνότητα των κατοίκων, επισκεπτών και υπηρεσιών μήπως και προλάβουμε.

Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται….. συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε. (τραγούδι Χάρης Κατσιμίχας του Διονύση Τσακνή) https://www.youtube.com/watch?v=bufm8KS_NAI

Για το Σύλλογο Κατελειού

Μαριάνθη Σαμόλη

Ξενοπούλου Κατερίνα

Πρωιμάκης Ιωάννης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/8/2018, #ODYSSEIA