Ανοικτή επιστολή προς τυχόν ενδιαφερόμενους αρμοδίους.

— Άδειες οδήγησης. Κάποια στιγμή λήγουν, Δεν υπάρχει από πουθενά κάποιος μηχανισμός προειδοποίησης σε πόσο χρόνο πριν την λήξη της άδειας πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά, ώστε συγχρόνως με την λήξη να έχει στα χέρια του ο οδηγός την νέα άδεια. Ή , εναλλακτικά , η απόδειξη κατάθεσης των δικαιολογητικών, να «ΕΠΕΧΕΙ» θέση άδειας οδήγησης. Είναι παράλογο στην απόδειξη ικανότητας οδήγησης να συμμετέχει εκτός από τους γιατρούς και τους εξεταστές και το «χουζούρι» των γραφειοκρατών.

— Οι παράγοντες ταλαιπωρίας του πολίτη, απειράριθμες εννοείται, δεν περιορίζονται στον στενό δημόσιο τομέα. Στον ευρύτερο, στις ΔΕΚΟ π.χ. (νυν ή τέως) ίσως παρατηρείται μεγαλύτερη αδιαφορία, στα όρια της περιφρόνησης για τον πολίτη.

— Στον ΟΤΕ Αργοστολίου, ένα ταμείο για εξυπηρέτηση ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Καθημερινά ο χρόνος αναμονής στην ουρά, πέραν των ορίων της ανθρώπινης υπομονής. Ούτε μετά το «κλείσιμο» του συνεργαζόμενου καταστήματος του «Γερμανού», συγκινήθηκε κάποιος να ανοίξει κι’ένα δεύτερο ταμείο. Σαφέστατη η προτροπή προς τους πολίτες να καταφύγουν σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

— Στη ΔΕΗ Αργοστολίου. Ακόμη χειρότερα. Εδώ ο πολίτης πελάτης της μπορεί να εξοφλεί τον λογαριασμό με μετρητά κάθε Δευτέρα, στο μοναδικό (εννοείται) ταμείο. Φυσικά μπορεί (εκτός των άλλων) και στα ΕΛΤΑ. Μόνο που για λόγους που δεν ενδιαφέρουν τον πολίτη, τα ΕΛΤΑ καθυστερούν την αποστολή των χρημάτων στην ΔΕΗ, οπότε η ΔΕΗ τα χρεώνει και στον επόμενο λογαριασμό. Το ταμείο της όμως δεν δέχεται την απόδειξη εξόφλησης από τα ΕΛΤΑ, πρέπει να απευθυνθείς σε άλλο γραφείο της , για να την εξετάσουν ενδελεχώς, να σου βγάλουν νέο έντυπο, να ξαναπάς στο ταμείο. Κι’αν η ταμίας δεν σταματά την εξυπηρέτηση των αναμενόντων για να κάνει καταμέτρηση –πακετάρισμα των χαρτονομισμάτων, πληρώνεις και φεύγεις. Αλλιώς περιμένεις στην ουρά «που φτάνει έως το Λιμεναρχείο» κατά παρατήρηση ταλαίπωρου αναμένοντος. Για να εισπράξει την αναιδή απάντηση της ταμίας (Δευτέρα 6/8/2018) «και λοιπόν; Αν μου γίνει έλεγχος (;) εγώ θα το πληρώσω, γιατί δεν επιτρέπεται νάχω πολλά χαρτονομίσματα απακετάριστα…». Εννοείται αόρατος κάποιος προϊστάμενος να παρατηρεί και να επεμβαίνει, αόρατο κάποιο κυτίο παραπόνων. Σαφής και εδώ η «οδηγία» πηγαίνετε αλλού που χρεώνουν και πιο φθηνά. Εδώ μας χαλάτε την ησυχία μας. Ησυχία – χούϊ που δύσκολα αποβάλλεται ανεξάρτητα απ’ τις αλλαγές στο «κουμάντο».

Τα ανωτέρω ένα ελάχιστο δείγμα της συμπεριφοράς του κράτους –δυνάστη – σαδιστή και των υπηρεσιών του προς τον πολίτη-εργοδότη του.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/8/2018, #ODYSSEIA