Στη δημοκρατία δεν αρμόζουν ύβρεις και απειλές

Όσοι επιχαίρουν σήμερα για τέτοια γεγονότα, υπολογίζοντας τη δική τους πολιτική ή οικονομική επιβίωση, καλό είναι να θυμούνται ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις χυδαίες εκφράσεις, τους τραμπουκισμούς και τις απειλές, τις αγοραίες τοποθετήσεις και την πλήρως αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά, εκείνων που κρυμμένοι πίσω από την “αγανάκτησή τους”, συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ανάρμοστο για τον πολιτισμό και την ιστορία των Επτανήσων.

Καταδικάζουμε την επίθεση και τον λεκτικό προπηλακισμό ενάντια στον Δήμαρχο Κέρκυρας, τους δημοτικούς συμβούλους και το δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το λαϊκό συμφέρον και οι αγώνες για την επικράτησή του, ουδέποτε στηρίχτηκαν σε ύβρεις και απειλές, αλλά σε θυσίες, δουλειά, προσήλωση και σοβαρότητα. Η δημοκρατία ουδέποτε οδήγησε σε αδιέξοδο, αντιθέτως η προσπάθεια κατάλυσής της είχε τραγικά αποτελέσματα για όλους, τον τόπο και τους πολίτες.

Καμία ανοχή λοιπόν σε εκείνους που ονειρεύονται αυτές τις εποχές και μετέρχονται τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί όπως είχε πει και ο Κορνήλιος Καστοριάδης “δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική κοινωνία χωρίς δημοκρατική παιδεία”.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/8/2017, #ODYSSEIA