Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Επιλέξτε την Ελλάδα για τις διακοπές σας

Όπως ενημέρωσε η Βρετανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, δεν σημειώθηκε καμία ακύρωση ή μεταβολή και όλα βαίνουν βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Αντίστοιχα, η ρωσική ATOR ανακοίνωσε ότι κανείς Ρώσος τουρίστας δεν απειλήθηκε από τις πυρκαγιές στα προάστια της Αθήνας, ενώ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση για τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα.

Η ένωση των ρωσικών tour operators επισημαίνει ότι ο λόγος που δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις προς την Ελλάδα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων κατευθύνονται στα νησιά, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη και η Κέρκυρα. Επίσης, επισημαίνουν ότι η εικόνα των κρατήσεων δεν έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές.

Η γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων DRV, επίσης, ανακοίνωσε ότι ουδείς Γερμανός έχει μεταβάλει ή ακυρώσει τις φετινές του διακοπές στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα παρέμεινε και τον Ιούλιο η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή των Γερμανών το 2018, με διαφορά από την τρίτη Τουρκία, καταγράφοντας διψήφια αύξηση των κρατήσεων, άνω του 13%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ανάλογη εικόνα και από τη Γαλλία, όπου αναφορές στον Τύπο τονίζουν ότι οι πυρκαγιές δεν επηρέασαν τους Γάλλους τουρίστες στην Ελλάδα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/7/2017, #ODYSSEIA, Tribune