ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ [30 Μαΐου 1931] Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Τι είναι νέος; Νέος, με την πολιτική έννοια, είναι αυτός που διεκδικεί το μέλλον του. Αυτός που πιστεύει και αγωνίζεται να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη δική του ζωή στο μέλλον. Αυτός που διεκδικεί το δικαίωμά του να οραματίζεται και να δρα για τον εαυτό του και την κοινωνία του μέλλοντος.

Σήμερα, χωρίς τη δική σας συμμετοχή, παίρνονται αποφάσεις μέσα και έξω από την Ελλάδα που θα σφραγίσουν την κοινωνική και την οικονομική ζωή για τα επόμενα 10-20 χρόνια.!!!!!!!!!!]

ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ!!!!

Εμείς εδώ, δεν θα ΤΟΝ ξεχάσουμε ΠΟΤΕ…..Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι..

Ο ΤΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ στη δημιουργική μεταρρυθμιστική περίοδο 1996-2000 επιχείρησε καινοτόμες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση που απαιτούσαν γνώση, σχέδιο, πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα: κατάργηση του χρεοκοπημένου θεσμού της επετηρίδας (διορισμός εκπαιδευτικών με ΑΣΕΠ), ολοήμερα σχολεία (μία από τις σημαντικότερες εσωτερικές παιδαγωγικές μεταρρυθμίσεις του ελληνικού σχολείου), πολλαπλό βιβλίο, σχολικές βιβλιοθήκες, πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης ως προϋπόθεσης διορισμού, απολυτήριο λυκείου με “ακαδημαϊκή ωριμότητα”, αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικών, Προγράμματα Σπουδών Επιλογής στα ΑΕΙ, επιμόρφωση εκπαιδευτικών με έμφαση στην ενδοσχολική επιμόρφωση, λειτουργία Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών στα ΑΕΙ, λειτουργία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα, προγράμματα εξομοίωσης για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ριζική ανανέωση της σχολικής γνώσης με νέα σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα κ.ά.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ προκαλεσαν λυσσαλέο πόλεμο, ετερόκλητων συχνά δυνάμεων, συγκροτημάτων τύπου, συνδικάτων, αντιπολιτευόμενων κομμάτων αλλά και της συμπολίτευσης, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών με καταλήψεις και συνεχείς διαδηλώσεις.

Αν ο ΑΡΣΕΝΗΣ γινόταν πρωθυπουργός, αν αποδεχόταν τις στιγμές εκείνες μικρούς και μεγάλους εκβιασμούς κι υποσχεσιολογίες, ένα είναι βέβαιο: η πορεία της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που δε καθησες καλα ΓΕΡΑΣΙΜΕ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Κ. ΜΑΛΛΙΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,30/5/2018 #ODYSSEIA