ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής-που στόχο έχει η υγεία να είναι υποταγμένη στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και οι υγειονομικές μονάδες να λειτουργούν στη λογική της συρρίκνωσης του κόστους λειτουργίας με υποβαθμισμένες παροχές, υποστελεχωμένες, με ελάχιστο προσωπικό και χαμηλά αμειβόμενο κ.λ.π.- το βιώνουν δραματικά σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι του νομού.

Το πρόβλημα θα μεγαλώσει, αφού επίκεινται νέες συνταξιοδοτήσεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές με αναδιάταξη – μετακίνηση προσωπικού και μέσων από την μια δομή υγείας στην άλλη . Οι μετακινήσεις προσωπικού όμως θα αποδυναμώσουν επιπλέον τις δομές που οριακά λειτουργούν, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ήδη εξαντλείται σε απανωτές εφημερίες, θα επωμίζεται επιπλέον ευθύνες.

Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής είναι η πρόσφατη απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία και με την δική σας σύμφωνη γνώμη ως Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς ( ΝΔ ) , να προχωρήσει στην « προσωρινή» τάχα μεταφορά μέρους του εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο Πατρών, με την απαράδεκτη αιτιολογία – ομολογία της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς αλλά και δική σας ως Δημάρχου Κεφαλονιάς ότι: « ….. αφού το νοσοκομείο μας είναι υπό διάλυση, και πολλοί Κεφαλονίτες πάνε στο Ρίο, έδωσα τελικά το “οκ” για την μεταφορά των κρεβατιών…»!!!!.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνουμε ότι η παραπάνω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αφού τόσο από τις τοποθετήσεις της επίσημης κυβέρνησης, των διοικήσεων της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Αργοστολίου, αλλά και μέσα από την σιωπή της τοπικής διοίκησης Δήμου και Περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) που σιωπούσαν στο έγκλημα της απαξίωσης της κατά τα άλλα ήδη επανδρωμένης ΜΕΘ, έβγαινε το συμπέρασμα ότι δεν είναι αναγκαία η λειτουργία ΜΕΘ (η ΜΑΦ) στο Νομό μας, επειδή δήθεν «…καλύπτει λίγα περιστατικά σε σχέση με το κόστος που θα έχει η λειτουργία της»!!!! Στα πλαίσια αυτά σκόπιμα απαξιώθηκε και απαξιώνεται ο σύγχρονος και πανάκριβος εξοπλισμός της δωρεάς Βεργωτή, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη πρόσχημα και σιγά- σιγά και με την πονηρή μέθοδο τάχα του «δανεισμού» να μεταφερθεί στο Ρίο.

Κύριε Δήμαρχε ,

η παραπάνω εξέλιξη με τη ΜΕΘ είναι ένα ακόμη χτύπημα στις δομές υγείας του Νομού, μετά το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και την αποψίλωση των Κέντρων Υγείας προκειμένου να καλύψουν τια κενά των συνταξιοδοτήσεων στο Μαντζαβινάτειο. Το ίδιο το ΓΝΝΑ με τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζεται σιγά –σιγά σε Κέντρο Υγείας και αυτό φέρει όχι μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), αλλά και την δική σας ως τοπική διοίκηση που λειτουργείτε σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθεί και στο νομό μας η ανθυγιεινή στρατηγική Ε.Ε.- Κεφαλαίου.

Σας καλούμε και απαιτούμε να φέρετε άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη στις 29 Μάη 2018 ώστε:

•           Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

•           Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης ΚΥ Σάμης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.

•           Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.

•           Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.

•           Να μην γίνει καμία μεταφορά εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά να στελεχωθεί η ΜΕΘ πλήρως με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Αργοστόλι 26Μάη 2018

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεφαλονιάς

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης Γιάννης Κουρούκλης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/5/2018 #ODYSSEIA