Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου: ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

2) Ορνιθοπαρατήρηση.

3)Περιβαλλοντικό παιγνίδι.

4) Ζωγραφική και κατασκευή χελιδονιού.

5) Πικ-νικ και χορός.

– Συμμετοχή στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

1. το Σάββατο, 24-3-2018, πραγματοποίηση στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη εκδήλωσης-αφιερώματος στην ανώνυμη και επώνυμη γυναίκα του 1821 με τίτλο: “Πολεμούσαν και χόρευαν. Χόρευαν και πέθαιναν…”

Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α. αναφέρθηκε γενικά στο θέμα.

Η εκδήλωση περιέλαβε: Εκκλησιαστικούς ύμνους από τον πατέρα Άνθιμο Καλαρρύτη, Ποίηση από την κα. Ελένη Κουνάδη, Κεντρική Ομιλία με θέμα :

“Η συνεισφορά της ανώνυμης και επώνυμης γυναίκας στον Αγώνα του 1821” από τον Δρ. Φιλολογίας κ. Γεράσιμο Φαρακλό, καθηγητή Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Χορούς σχετικούς με το 1821 από 4 ομάδες χορευτών με δασκάλες την κα. Μ.Μέτσιου, Ανδρ.Μεταξά, Ειρ.Μοσχονά και Βεν.Παπαλεξανδράτου.

2. 24-3-2018, πρωί: Ομάδα χορευτών παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο του Κωνσταντίνου Μεταξά στο Δημοτικό Νεκροταφείο στο Δράπανο, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.

3. 25-3-2018. Η Πρόεδρος, Μέλη του Δ.Σ. και χορευτές παρέστησαν στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθως στο Μνημείο Πεσόντων στον κήπο του Νάπιερ, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.

– 31-3-2018. Συμμετοχή του Λ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., τους καταστηματάρχες Λιθοστρώτου, την Εκκλησία, κ.τ.λ. στην εκδήλωση “Ανάστα ο Θεός” (σπάσιμο  πήλινων σκευών). Το Λ.Ε.Α. με ομάδα μελών και χορευτών του κατασκεύασε 500 λαμπάδες (31-3-2018), τις οποίες διέθεσε η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.. Το Μ.Σάββατο 7-4-2018 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, 30 χορευτές του Λ.Ε.Α. παρουσίασαν το έθιμο και μοίρασαν στο κοινό τις λαμπάδες. Ακολούθως στην πλατεία Καμπάνας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

– Τη Μεγάλη Παρασκευή, 5-4-2018,  το Λ.Ε.Α. με 10 χορεύτριες με στολή Αμαλίας πλαισίωσε τιμητικά τον Επιτάφιο της Εκκλησίας των Αρχαγγέλων και ομάδα 15 παιδιών με πανέρια με ανθοπέταλα έρραναν τον Επιτάφιο κατά την περιφορά.

-  Η ευχετήρια κάρτα του Λ.Ε.Α. φιλοτεχνήθηκε από την κα. Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα.

Επίσης:

– Την 13-4-2018 χορευτές του Λ.Ε.Α. θα πλαισιώσουν εκδήλωση του Μουσικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο θέατρο Κέφαλος αφιερωμένη στο Λαϊκό οργανοπαίχτη Νίκο Δόριζα.

– Την 29-4-2018 η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α., σε εκδήλωση επίσης του Μουσικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στη Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου αφιερωμένη στον Γεώργιο Μολφέτα, θα μιλήσει με θέμα “Ο σατιρικός ποιητής Γ.Μολφέτας. Η ζωή και το έργο του”.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/4/2018, #ODYSSEIA