“Εφυγε” ο γερόλυκος της κρουαζιέρας , Μανώλης Ζαμπέλης

Το γραφείο του όμως εκπροσωπούσε και θαλαμηγούς, όπως  αυτή του Σείχη του Κατάρ και τον ίδιο τον Σείχη όταν ήρθε στο νησί μας.

Ο Μανώλης Ζαμπέλης άνοιξε   μια μεγάλη πόρτα στην Κεφαλονιά, τη πόρτα της κρουαζιέρας,   και ώθησε τον τουρισμό του νησιού μας σε άλλα επίπεδα..

Θυμάμαι τι «μηχανορραφίες» έκανε με τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων για να καταφέρει να πηγαίνει κάθε χρόνο και κάποιο στο αγαπημένο του Φισκάρδο.  Αγαπούσε πολύ το χωριό του, την Ερισο και στάθηκε από τους σκαπανείς για την ανάπτυξή της.

Ο Μανώλης έδρασε και μεγαλούργησε έχοντας δίπλα του την αγαπημένη του Φιορούλα, τη σύζυγό του, και αργότερα το «καμάρι» του και τη διάδοχο της δουλιάς του, τη κόρη του την Κούλα. Ο Μανώλης, η Φιορούλα και η Κούλα ήταν το ισχυρό τουριστικό team του νησιού μας.

Από το 2016 που ο γερόλυκος ασθένησε, το τιμόνι των επιχειρήσεων έχουν αναλάβει η  Κούλα και η Φιορούλα και συνεχίζουν με μεγαλύτερη επιτυχία το έργο του.  Με την “αναχώρησή του” ο Μανώλης κλείνει μια μεγάλη σελίδα της ιστορίας του τουρισμού του νησιού μας που συμπίπτει με τα 30 χρόνια λειτουργίας και του γραφείου του (21-3-1988).

Μανώλη,  θα μας λείψεις πολύ από τη τουριστική πιάτσα.. Θα μας λείψεις για τις γνώσεις σου και το πάθος σου για την κρουαζιέρα.. θα μας λείψουν τα αστεία σου και τα «αποκλειστικά» που μας επιβεβαίωνες  ξαφνιασμένος κάθε φορά «μα πως τα μαθαίνετε!»…

Καλό ταξίδι γερόλυκε στους ήρεμους ωκεανούς του σύμπαντος!

Η εξόδιος ακολουθία του Μανώλη Ζαμπέλη θα τελεστεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στο χωριό του τα Μαρκουλάτα (Ερίσου).

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/3/2018, #ODYSSEIA, Kefaloniapress