180 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017 με τον touroperator GRECOS

-Πετύχαμε το στόχο μας, δηλαδή, τη διψήφια αύξηση – λέει ο WojciechSkoczyński, πρόεδρος του Grecos – Η Ελλάδα παραμένει η πιο δημοφιλής κατεύθυνση διακοπών για τους Πολωνούς, γι’ αυτό το λόγω δεν εφησυχάζουμε και θέλουμε να αυξήσουμε περαιτέρω τα αποτελέσματά μας το τρέχον έτος.

Οι μεγάλες ελληνικές διακοπές, οι οποίες είναι η ειδικότητα του Grecos, κέρδισαν μια πρόσθετη διάσταση την περασμένη σεζόν. Στην προσφορά του touroperator εμφανίστηκε η Κύπρος. Ήδη την πρώτη σεζόν τις διακοπές σε αυτό το νησί επέλεξαν πάνω από 3.000 πελάτες.

Το 2017, η εταιρεία πέτυχε έσοδα ύψους 539 εκατ. PLN (περίπου € 130 εκατ.). Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 444,5 εκατ. PLN (περίπου € 107 εκατ.), πράγμα που δείχνει την αύξηση κατά 21%. Ένα τεράστιο άλμα στα έσοδα επέτρεψε στον touroperator να ενισχύσει τη θέση του στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας στην Πολωνία. To Grecos είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους πολωνικούς διοργανωτές ταξιδιών στην Ελλάδα. Το 2017, η εταιρεία αύξησε το ποσό της εγγύησης ασφάλισης σε 72 εκατ. PLN (€ 17 εκατ.).

Το Grecos διοργάνωσε διακοπές για 900 χιλιάδες τουρίστες σε 14 σεζόν. Το 2018, ο εκατομμυριοστός πελάτης του θα πάει στην Ελλάδα. – Όλο και περισσότεροι Πολωνοί εκτιμούν το ελληνικό σιγά-σιγά, ήσυχο τρόπο ζωής που ταιριάζει απόλυτα με την ξεκούραση – υπογραμμίζει ο πρόεδρος Skoczyński – Επιτρέπουμε στους τουρίστες να το απολαμβάνουν με διάφορους τρόπους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το 2017, πάνω από 18 εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο. Οι προβλέψεις για το 2018 μιλούν για αύξηση έως 4% στον αριθμό των αφίξεων. Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού προβλέπει ότι μεταξύ των προορισμών που θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικοί το 2018, βρίσκεται μεταξύ άλλων η Ζάκυνθος (οι Πολωνοί εποτελούν εκεί τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό τουριστών) και η Κεφαλονιά την οποία προσέφερει στην Πολωνία μόνο το Grecos.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/3/2018, #ODYSSEIA