Συλλυπητήρια για την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου–Ποιος ήταν ο Πέτρος Αλιβιζάτος (συνεχής ροή)

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1961 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1961-1966). Εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Πλεκτικής στο Πανεπιστήμιο Leicester της Αγγλίας και στο Tailfingen της Γερμανίας. Ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης Π. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ Α.Ε. με αντικείμενο αντιπροσωπείες μηχανημάτων, εξαρτημάτων και πρώτων υλών στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ επέκτεινε τις δραστηριότητες του και σε άλλους κλάδους (εστίασης, real estate, τουρισμού κ.ά.).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Experiment in International Living (1959-1970). Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Young President Organization (Y.P.O.) (1983-1994), του ελληνικού τμήματος της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος το 1992.

Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία και συντήρηση της Έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη (1997-2003). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) (1997-έως σήμερα, ενώ από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε ταμίας του Ιδρύματος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή» (1994-2004).

Ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» Ληξουρίου Κεφαλληνίας.

Το 2002, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου.

Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, εξελέγη Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Συμμετείχε ως μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Εξωτερικών και Άμυνας. Διετέλεσε μόνιμο μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Euromed.

Από το 2007 έως τον Απρίλιο του 2010, διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.). Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Άρθρα και συνεντεύξεις του, έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο.

Το 2011 διορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τα τελευταία χρόνια απείχε από την πολιτική σκηνή, όμως δεν παρέλειπε ποτέ να φροντίζει τον τόπο του όπου του εζητείτο.

___________________

Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλλονιάς αποχαιρετά τον αγαπητό συμπατριώτη μας πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του ωφέλησε πολλαπλώς τον τόπο του.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Καλό Ταξίδι.

__________________

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του συμπατριώτη μας, πρώην Υπουργού και Βουλευτή της παράταξής μας, Πέτρου Αλιβιζάτου. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος με το οποίο επέλεξε να επιτελέσει το καθήκον του ως πολιτικός και την απλότητά του ως άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου

____________________________

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος τίμησε τα νησιά μας με την παρουσία του σε όλες τις δημόσιες θέσεις όπου υπηρέτησε.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Γερ.Στανίτσας

___________________________________

Συλλυπητήρια από τον Τάσο Παπαδάτο και τη Σοφία Αράβου- Παπαδάτου

Αγαπητέ και ευγενικέ μας Πέτρο, πού πας;

-Ποιος θα χειροφιλεί τη σύζυγο όπως εσύ, όπου σε συναντούσαμε; Στο Αργοστόλι, στο Κεφαλάρι, παντού! Με το ένα χέρι κράταγες το χέρι της Σοφίας, υποκλινόμενος ιππότης, «Κυρία μου», με το άλλο χέρι, με απόδιωχνες, «Φύγε εσύ», με χιούμορ και γκριμάτσα!

-Που να το φανταστούμε, σήμερα σου σκουπίζουμε τα δάκρυα ευαισθησίας, όταν ήσουν υπουργός και παραβρέθηκες σε εκδήλωση του ΤΕΙ στο Αργοστόλι. Σε έπνιξε η συγκίνηση, «Για την τιμή που μου έγινε», ράγισες εκ γενετής ευγενική ψυχή!

Αν εμείς θυμόμαστε με αγάπη τις στιγμές σου, η οικογένεια σου, είμαστε σίγουροι, πονά αλλά και χαίρεται για τις μνήμες που της χαρίζεις!

Όχι συλλυπητήρια λοιπόν, αλλά εύγε για τον Πέτρο Αλιβιζάτο!

Τάσος-Σοφία

______________________________________

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έντιμος, σεμνός και αξιοπρεπής τίμησε την Παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα του», ανέφερε και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

______________________________________

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης και πρώην Υπουργού Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ο πολιτικός που πορεύθηκε με πραότητα και σεμνότητα, με ήθος και συνέπεια, με πνεύμα πάντοτε διαλλακτικό και διαλεκτικό. Τον περιέβαλλαν με εκτίμηση οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι, όμως πολύ περισσότερο τον σέβονταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Από οποιοδήποτε πολιτικό πόστο πέρασε είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου είτε σαν Βουλευτής και Υπουργός ξεχώριζε για την ευθύτητα και την εντιμότητα του, την απλότητα και την εγκαρδιότητα του. Η Κεφαλονιά για τον Πέτρο Αλιβιζάτο ήταν ανάσα και κατάθεση ψυχής, ήταν το όραμα σε κάθε βήμα του. Η εικόνα του Πέτρου Αλιβιζάτου πάνω στο μηχανάκι να περιδιαβαίνει τους δρόμους του Αργοστολίου θα μείνει ανεξίτηλη. Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

_____________________________________

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την οδύνη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου.

«Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ένας μεγάλος λάτρης και συμπαραστάτης των τεχνών και του πολιτισμού.

Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απώλεια του. Εκφράζω, στη σύζυγο και τα τέκνα του, τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι η δημόσια παρακαταθήκη του Πέτρου Αλιβιζάτου να παραμείνει ενεργή στη συλλογική συνείδηση του τόπου μας, που τόσο αγαπούσε».

Ο Περιφερειάρχης

Θόδωρος Γαλιατσάτος

_____________________________

Ο πρόεδρος Σταύρος Σπαθής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος ενεργώντας πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια προσέφερα πολλά στα νησιά μας.

Ο πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

________________________________________

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός επιφανή Κεφαλονίτη και αγαπητού πολιτικού μα πάνω απ’ όλα ενός εξαιρετικού ήθους ανθρώπου με πλούσια δράση.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας από τους δωρητές της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, εκλεκτό μέλος μας και στήριζε έμπρακτα το έργο του συλλόγου καθώς και την παροικία των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων της Αττικής.

Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και για τον τόπο μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του και κουράγιο γι’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεοφύτου

________________________________________

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος και ένας άξιος πολιτικός. Τον διέκρινε πάντοτε το ήθος του , η αξιοπρέπεια του και η πολιτική του σεμνότητα . Ως βουλευτής για το νομό μας προσέφερε πολλά στο τόπο , παλεύοντας πάντα για το καλύτερο.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του .

__________________________________

Σήμερα αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν αληθινό Κύριο,

με μεγάλη προσφορά στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο.

Ο καλός φίλος, Άνθρωπος, πρώην Υπουργός και βουλευτής Κεφαλονιάς

Πέτρος Αλιβιζάτος,

επί πολλά έτη ταμίας της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών,

δεν είναι πια μαζί μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με Αγάπη!

Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του.

Το Δ.Σ. της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

________________________________

Καλέ μου φίλε

Με θλίψη έμαθα πως έφυγες μακριά. Όπου κι αν βρίσκεσαι να ξέρεις πως έχεις την βαθύτατη εκτίμηση και φιλία μου. Δεν ξεχνώ, όπως δεν ξέχασα ποτέ πως, όσες φορές, με την παλιά μου ιδιότητα ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ζητήσαμε την αρωγή σου, εσύ ήσουν πάντα δίπλα μας χωρίς να προβάλεις τον εαυτό σου και πέρα από όποιες κομματικές ταμπέλες. Δεν ξεχνώ ποτέ την φιλία που μας ένωνε, την ευγένειά σου, την καλοσύνη σου, την καθαρότητα και την εντιμότητα του χαρακτήρα σου, τον πάντα θετικό λόγο σου για τον τόπο μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην εξαίρετη σύζυγό σου και στα παιδιά σου.

Ας είσαι πάντα με τους αγγέλους

Γιάννης Π. Ντούκας

_____________________________

ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ: Αξιοπρεπής και έντιμος με αμέριστο ενδιαφέρον για τον τόπο του και τους συμπατριώτες μας.

Υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα και άφησε εποχή για την δημιουργική του προσφορά ιδιαίτερα στον πολιτισμό .

Η απώλεια του είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας και πιστεύω ακράδαντα ότι το κενό που αφήνει είναι αναπλήρωτο .

Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο !

Αργοστόλι 7 Φεβρουαρίου 2018

Σωτήρης Κουρής

_______________________________________

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Η Ένωση μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου για τον θάνατο του Πέτρου . Ήταν πάντοτε δίπλα σε κάθε αίτημα της ένωση μας .Άνθρωπος ευγενικός με πολλές αρετές, υπήρξε αγαπητός σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ένα από τα έργα του ως βουλευτής ήταν η επίτευξη της ίδρυσης του τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ελειού Πρόννων περίπου το 2006.

Θα μένει για πάντα στις μνήμες μας .

Καλό παράδεισο φίλε Πέτρο.

Αργοστόλι 07/02/2018

Ο πρόεδρος ο Γραμματέας

_____________________

Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο του αγαπημένου φίλου μου Πέτρου Αλιβιζάτου.

Εκφράζω την οδύνη μου για το πρόωρο θάνατο ενός ξεχωριστού ανθρώπου που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.

Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια του ξεχωριστού φίλου που ήταν πάντα πρόθυμος και ήξερε να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, πάντα με ευγένεια και ηπιότητα.

Του ξεχωριστού φίλου, ευπατρίδη της πολιτικής.

Του φίλου που αγωνιστήκαμε σθεναρά και με αξιοπρέπεια να κάνουμε την παράταξή μας πιο δυνατή , πιο μεγάλη.

Τον ειλικρινή και καθαρό φίλο τον ευθύ και απλό.

Φίλε Πέτρο σε ευχαριστώ για όλα όσα προσέφερες.

Η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε χαραγμένη στο μυαλό μου.

Σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τους ίδιους στόχους που και εσύ με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες.

Αγαπημένε φίλε Πέτρο χωρίς τη παρουσία σου η πόλη μας η αγαπημένη μας Κεφαλονιά θα είναι φτωχότερη.

Κι εγώ στο πρόσωπό σου χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη , αγωνιστή και φίλο.

Έναν φίλο που ήξερε να τιμά, να σέβεται , να αφιερώνεται και να αγωνίζεται για τον απλό καθημερινό άνθρωπο.

Ήσουν και είσαι ο δίκαιος πατέρας , ο τρυφερός σύζυγος , ο πιστός φίλος , ο γενναίος άνδρας που υπηρετούσε ανέκαθεν σταθερές αξίες, έντιμος, υπεύθυνος , γενναιόδωρος , ασυμβίβαστος, υπερήφανος.

Εκφράζοντας τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου Βάνα και στα παιδία σου που πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για σένα , σε αποχαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού.

Καλό σου ταξίδι

ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφ/νιας και Ιθάκης

____________________________________

Η Πρόεδρος Ειρήνη Στεφάτου και όλα τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», παραρτήματος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της AHEPA, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

———————————————-

Καλό ταξίδι στον Πέτρο Αλιβιζάτο

Η είδηση για την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μας γέμισε όλους θλίψη.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ήπιων τόνων. Φιλικός, ευγενής και προσιτός σε φίλους και αντιπάλους. Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε τον τόπο μας!.

Βρεθήκαμε στο ίδια πλευρά στον  αγώνα για την αναστύλωση και προστασία της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου καθώς και σε άλλα πολιτιστικά  θέματα για τα οποία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και στα οποία η συμβολή του –σε προσωπικό  και πολιτικό επίπεδο -υπήρξε σημαντική και ουσιαστική.  Οι λίγες αλλά εποικοδομητικές διαφωνίες μας για τα τοπικά ζητήματα, δημόσια καταγραμμένες στα τοπικά ΜΜΕ, έμειναν πάντοτε στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενός ευπρεπούς διαλόγου. Και αποτελεί αυτό πολύτιμη κληρονομιά πολιτικής  συμπεριφοράς και κουλτούρας..

Η αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ηλίας Μπεριάτος

_____________________________

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου και συγχωριανού Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος ήταν έντιμος πολιτικός με ήθος ευγένεια, ιδανικά και συνέπεια. Ήταν σημαντική η συμβολή του στην Δημιουργία Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Αγαπητέ Πέτρο καλό ταξίδι.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας

_____________________________

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την φυγή από τη ζωή, του Ευπατρίδη, Επιχειρηματία, Πολιτικού, φίλου και γείτονα Πέτρου Αλιβιζάτου.

Οι συμβουλές του με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την πρόοδο του τόπου μας που έμπρακτα αγαπούσε, ήταν είναι και θα είναι πάντα ζωντανές στο νου μου!

Ως ενεργός πολίτης, βουλευτής και Υπουργός, έδωσε την ψυχή του για την άνοδο του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάδειξη του Πολιτισμού και γενικότερα για την πρόοδο του Τόπου και της Χώρας μας.

Η έμφυτη αρχοντιά και η ευγένεια του, έθελγαν τους πάντες, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Μαζί με την ευγνωμοσύνη μου για τα λόγια και τα έργα του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του κ. Βάνα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Η εικόνα με την “βέσπα” του στο γύρω της Λάσσης και όχι μόνον, δεν θα σβήσει ποτέ από τα μάτια μου.

Καλό σου ταξίδι φίλε και γείτονα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

____________________________________

Η Δημοτική παράταξη “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ” για την οδυνηρή απώλεια του αείμνηστου συμπολίτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου συλλυπείται βαθύτατα την σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, άριστος πατέρας, τρυφερός παππούς, ικανός επιχειρηματίας, συνειδητός και καλλιεργημένος πολίτης.

Αγάπησε την Ελλάδα και την υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ως επιχειρηματίας, ως μέλος πολλών και σημαντικότατων φορέων, ως Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και τέλος ως Υπουργός .

Κράτησε στην καρδιά του με πολύ αγάπη την Κεφαλλονιά και τους Κεφαλλονίτες και την ανταπέδωσε μέσα από τις πολυποίκιλες και σημαντικότατες από κάθε άποψη φιλανθρωπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις.

Ως Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου αλλά και ως Βουλευτής και Υπουργός, πολιτεύτηκε με απόλυτη εντιμότητα, ηπιότητα, ευγένεια, ευρύτητα πνεύματος και αταλάντευτη συνέπεια στις αρχές του.

Ας είναι φωτεινό το παράδειγμά του και αιωνία η μνήμη του.

Από το Γραφείο Τύπου Ενωμένη Τετράπολη

__________________________________

Στερνό Αντίο στον φίλο Πέτρο Αλιβιζάττο

Με βαθειά οδύνη εκφράζω στην οικογένειά του τα συλλυπητήρια μου για το πρόωρο στερνό ταξίδι του προσφιλούς μου φίλου Πέτρου.

Το ευγενικό του ήθος, η αξιοπρέπεια του, η γενναιοδωρία του και η φιλοπατρία του θα μας λείψουν, ας γίνουν όμως ένα λαμπερό παράδειγμα για τους νεώτερους.

Πάντα θα ζεις, φίλε Πέτρο,

Γεράσιμος Στεφανίτσης,

Νέα Υόρκη