Σ. Καλεντερίδης: Ξέρουμε τι ακριβώς θέλουν όλα τα κόμματα για το όνομα της Μακεδονίας

ΚΚΕ: “παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής, σε σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”.

ΑΝΕΛ: κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία. Στην αρχή ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τη λέξη Μακεδονία, αλλά μόλις εξασφαλίστηκε η στήριξη του Ποταμιού, γύρισε σε “πατριωτικά τεχνάσματα” για τη διατήρηση της εκλογικής του βάσης.

ΕΚ: αν και τώρα υποστηρίζει τα αυτονόητα για την μη χρήση του ονόματος, αυτό συμβαίνει καθαρά για λόγους πολιτικής επιβίωσης. Η πραγματική άποψη του ηγέτη του εν λόγω προσωποκεντρικού κόμματος (όπως την έχει εκφράσει και ο ίδιος στο παρελθόν) είναι για σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, μιας και αυτή είναι “η μόνη ρεαλιστική λύση”.

ΧΑ: εγκληματικό εργαλείο που χρησιμοποεί το πολιτικό σύστημα για να “κάψει” την ελεύθερη και ακομμάτιστη έκφραση των πολιτών και να συνδεθεί η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας (δηλαδή τα αυτονόητα), με την ακροδεξιά και τη βία.

Είναι σαφές ότι από τη μια βρισκόμαστε εμείς οι πολίτες και απέναντι και εναντίον μας, το πολιτικό σύστημα.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταστραφεί για να ανασυσταθεί.

Σταύρος Καλεντερίδης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/1/2018