Γιώργος Σκλάβούνο: Περι Ευρωπαικού Ανθελληνισμού ο λόγος:

Μα ποιοι επιτέλους είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολλα έως απαράδεκτα και οι οποίοι απαιτούν μία εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος;

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνιο με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς.

Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους ΄Ελληνες.

Βέβαια πού και πού κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι ΄Ελληνες είναι οι Ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους Ηνιόχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο την οποία αυτοί ξεπερνούν με ένα αχίλλειο πήδημα”…(ΝΙΤΣΕ Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΚΕΦ.XV. Η Γεννεση της Τραγωδίας γράφτηκε στα 1872.Δέκα χρόνια μετά την έξωση του Οθωνα,1862,με συνεπεια την μεταστροφή του ισχυρού Γερμανικού φιλλεληνισμού και το Δημοφηφισμα απόλυτης παράδοσης μας στην Αγγλική πολιτικη. Δημοψήψισμα που εξέλεξε με 94,2% τον Αλφρέδο,δευτερότοκο γιο της Βικτωρίας της Αγγλίας ως Βασιλιά των Ελλήνων!!! Απόφαση που απερριψε η Αγγλία ενω αρχικά την είχε ενθαρρύνει!

Γιώργος Σκλαβούνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/1/2018