Τσίπρας στον Ερντογάν:Εμείς δεν κάνουμε ορθόδοξες τελετές μέσα σε τζαμιά. Η χώρα σας είναι εισβολέας

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες, τα ζητήματά τους είναι εσωτερικά της Ελλάδας και κανένας ξένος παράγοντας δεν θα επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, σαφέστατη αιχμή και για το τουρκικό προξενείο.

Η δήλωση αυτή του Αλέξη Τσίπρα έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ομολογήσει ότι πράγματι αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και απλά η Τουρκία με την άδεια της Ελλάδας λέει τη συμβουλή της, εάν θέλει φυσικά να την ακούσει η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον σεβασμό των ιερών χώρων, ρίχνοντας φαρμακερή μπηχτή για την Αγιά Σοφιά: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας»

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσουν πόλο έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

»Η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις μειονότητες και συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να γίνουν βήματα στο επίπεδο βελτίωσης οικονομικής.

»Στα θέματα όμως που αφορούν τους Έλληνες πολίτες είναι θέμα της δικής μας κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας είπε καταπρόσωπο στον Ερντογάν ότι η χώρα του είναι εισβολέας στην Κύπρο

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε στις αιτιάσεις του Τούρκου Προέδρου για επίλυση του Κυπριακού μέσω… εγγυήτριων δυνάμεων ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέρριψε για ακόμη μία φορά τις ευθύνες για τη μη λύση στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Άκουσα την τοποθέτησή του για Αιγαίο και Κυπριακό. Στο Κυπριακό είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το θέμα μένει ανοικτό. Υπάρχει πάντα συζήτηση για το ποιος φταίει.

»Αγαπητέ μου φίλε πρόεδρε είναι ανοιχτό γιατί υπήρξε μια παράνομη εισβολή. Η ελληνική Δημοκρατία στο σύνολό της είναι ένα κράτος Δικαίου και ελευθερίας» ήταν η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού για το θέμα της Κύπρου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/12/2017