«Η Μετέωρη Ελλάδα»: Ταινία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον Pedro Olalla

Δεν θα είναι μια ταινία που θα προβληθεί, με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, στις αίθουσες κινηματογράφων: θέλουμε να είναι ένα σημείο εκκίνησης –ένα εργαλείο– για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με σκοπό τον από κοινού προβληματισμό για τη δημοκρατία. Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Για την ενεργό συμμετοχή μας ως μοναδική, πραγματική εγγύηση για την επιβίωση της.

Για τον λόγο αυτό, η ταινία δεν θα είναι διαθέσιμη στην αγορά, ούτε στο Διαδίκτυο, αρχικά. Θα μπορεί να τη δει κανείς μόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις, συνοδευόμενη από ζωντανό λόγο και τη δυνατότητα συζήτησης. Ωστόσο, όλοι όσοι μάς βοηθήσετε να τη δημιουργήσουμε συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία ΜΙΚΡΟΧΟΡΗΓΙΑΣ θα λάβετε τακτική ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του εγχειρήματος και, στις αρχές του 2018, μια ηλεκτρονική κόπια της ταινίας αυτής μεγάλου μήκους –στα ελληνικά ή/και στα ισπανικά–, με άδεια “Creative Commons CC BY-NC-ND” για προσωπική σας χρήση ή για να την αξιοποιήσετε ελεύθερα στις αίθουσες διδασκαλίας και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, «να κάνετε δικό σας» αυτό το εγχείρημα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο ΜΙΚΡΟΧΟΡΗΓΙΑ, και προσκαλούμε επίσης σε επικοινωνία, μέσω αυτού του ιστότοπου, τους φορείς και ιδιώτες που ενδιαφέρονται για την από κοινού διοργάνωση μελλοντικών δράσεων με την προβολή της ταινίας. Πιστεύουμε στην αξία αυτού του έργου: στη χρησιμότητα μιας ταινίας που διηγείται τη δημοκρατία από την ίδια την Αθήνα. Διότι, δίχως αμφιβολία, η πορεία προς την αληθινή δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των επόμενων χρόνων, και, στην εποικοδομητική προσπάθεια του σωστού επαναπροσδιορισμού της, ποτέ δεν θα πάψει να είναι καλό, αναγκαίο και διαφωτιστικό να στρέψουμε το βλέμμα προς τις ελληνικές αρχές και απαρχές της.

Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

Φιλικά,

Pedro Olalla

https://pedroolalla.com/index.php/el/nea-tainia

https://www.youtube.com/watch?v=y-fuq_4Y92c

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,4/11/2017