Σημεία τοποθέτησης Σ. Κουρή για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ΠΙΝ

– Επίσης εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις εθελοντικές ορφανώσεις οι οποίες συμπληρώνουν τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις.

– Οι φωτιές αντιμετωπίζονται με σχεδιασμό και πρόληψη όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων και μάλιστα κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η Περιφερεια Ιονίων τον συντονισμό , η Πυροσβεστικη Υπηρεσία την διαχείριση , το Δασαρχείο την φύλαξη και φρούρηση , η αστυνομία την αστυνόμευση.

– Επίσης ανέφερα ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή της Δασικής Νομοθεσίας με συνταγματική αναθεώρηση σε τρόπο που να λύνονται θέματα ιδιοκτησιών και δασικών χαρτών.

– Έκανα εκτενή αναφορά της σημασίας που έχουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις και η εξειδίκευση τους και στις Δασικές Πυρκαγιές.

Για άλλα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ζήτησα από τον Περιφερειάρχη να παρακολούθησει τις διεργασίες μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , διότι φοβάμαι την συρρίκνωση ή κατάργηση Σχολών του ΤΕΙ και να ενημερώσει το σώμα σε επόμενη συνεδρίαση .

· Έκανα εκτενή αναφορά για την σημασία που έχει η προβολή των Συνεδριάσεων του ΠΣ μέσω των ΜΜΕ και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή να ερευνήσει τρόπους διαχείρισης του Θέματος.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος

τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης .

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/10/2017