Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Ο διευθυντής του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», Κ. Καρκανιάς έκανε μια μικρή εισαγωγή και στην συνέχεια διάβασαν αποσπάσματα από την ραψωδία α οι Κ. Καρκανιάς (Αρχαία Ελληνικά), Lorenzo Tel (Ιταλικά), Florena Mihali (Ρουμανικά), Ελένη Κάρκα (Νέα Ελληνικά), Πένη Παναγιωτίδου (Νέα Ελληνικά), Μαρία Καρκανιά (Νέα & Αρχαία Ελληνικά), Κατερίνα Δαμιανίδου (Νέα Ελληνικά), Έφη Τρέσσου (Νέα Ελληνικά). Την απαγγελία έκλεισαν με τους τελευταίους στίχους ο Lorenzo Tel με Αρχαία Ελληνικά και ο Κ. Καρκανιάς με Νέα Ελληνικά.

Την ανάγνωση ξεκίνησαν οι τρεις μαθητές μας από την Συρία, Hussein Alomer, Nirmin Abo Rashed, Sarah El Hagali Alhawaidi, οι οποίοι διάβασαν στα αραβικά μια εισαγωγή στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Τις πλήρεις ομιλίες μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας (https://www.youtube.com/channel/UCyT0COsXjuK4KlMufL__o7Q ) από την Δευτέρα 23/10/2017 το πρωί.

Θα συνεχίσουμε τις αναγνώσεις της Οδύσσειας και τις επόμενες ημέρες έως την 31 Οκτωβρίου διαβάζοντας κάθε ημέρα την ραψωδία ή τις ραψωδίες που αντιστοιχούν σε αυτήν και φυσικά θα αναρτούμε κάθε μέρα τα βίντεο με τις πλήρεις αναγνώσεις.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/10.2017