ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

από το 2007 να παρέχει την έδρα των συνεδρίων, απομακρύνθηκε από τη σημαντική αυτή διεθνή επιστημονική και φιλεκπαιδευτική δράση, υπό τη σημερινή δημοτική του διοίκηση.

To 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» επρόκειτο να συνέλθει στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά η εξέλιξη των πρόσφατων κρίσιμων αμερικανοτουρκικών σχέσεων απέτρεψε την προοπτική μετάβασης στην Κωνσταντινούπολη των αμερικανών συνέδρων, μετεχόντων μάλιστα και στη διοργανωτική και συντονιστική διεύθυνση του Συνεδρίου.

Αναφερόμενος στην ανωτέρω εσπερίδα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης Ευάγγελος Ανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προς το συμφέρον της Παιανίας, όπου από του έτους 2000 είναι εγκατεστημένο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, θελήσαμε τα ανά διετία τελούμενα Συνέδρια να συνέρχονται στην πόλη αντί του αρχικά επιλεγμένου Διορθόδοξου Κέντρου της Μονής Πεντέλης. Ο Δήμος, προς τιμήν του, αντιλήφθηκε αμέσως την αξία ενός τέτοιου φιλόδημου γεγονότος, που ενισχύει τα μέγιστα την πολιτιστική επένδυση και διεθνή προβολή της περιοχής και αποφάσισε την ανάληψη της ευθύνης ελάχιστου μέρους της όλης διοργάνωσης. Έτσι η Παιανία κατέστη έδρα μόνιμης διεξαγωγής μιάς διεθνούς επιστημονικής, μορφωτικής και φιλεκαπιδευτικής δραστηριότητας τελούμενης με την επίσημη αναγνώριση του ελληνικού κράτους (Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Παιδείας), της απανταχού της γης ορθόδοξης εκκλησίας (Κωνσταντινούπολης, Αλεξανδρείας, Μόσχας, Βαρσοβίας, Ελλάδος και Κύπρου) και της ελληνικής και διεθνούς πανεπιστημιακής και πολιτιστικής κοινότητας από τις Η.Π.Α., τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, το Λίβανο και την Τουρκία. Παρά ταύτα, η κανούργια δημοτική αρχή αποσύρθηκε από την καθιερωμένη αυτή διεθνή συνεργασία. Ήδη εξετάζεται η εισήγηση διαξαγωγής του 5ου Συνεδρίου στη Ρωσία.»

Links 

http://www.biblionet.gr/author/43203/Ιωάννα_Παπαβασιλείου_-_Χαραλαμπάκη

http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=462&t=4009

http://ergpsa.gr/el/about/

https://www.ahn.org/research/ourresearchinstitutes/cellulartherapeutics/ourteam

http://www.biblionet.gr/author/103215/

http://www.phil.uoa.gr/fileadmin/phil.uoa.gr/uploads/linguistics/Pdf/CV_Charalampakis_El.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=Z0VQqaFcIWY

http://www.asbmh.pitt.edu/page9/page10/page14/page14.html

http://provoles.de/eidiseis/politismos/7106-3rdworldcongressbyzantinemusicalcultureq.html

https://anatakti.blogspot.gr/2013/10/4_17.html

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/10/2017