ΜΙΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

Ο Δήμος μέσω του κου Παν. Δόριζα ανακοίνωσε στον κο Κ. Καρκανιά την 8/9 ότι υποστηρίζει την όλη διοργάνωση και συμμετέχει στο σχετικό Πρόγραμμα.

Πριν από μερικές ημέρες την αμέριστη υποστήριξή του στο Σχέδιο είχε γνωρίσει στον Κ. Καρκανιά και ο Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης μέσω του Προέδρου του.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά δράσεων, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με το σχετικό ημερολόγιο στην Ιθάκη, την Πύλο, την Σπάρτη και την Κέρκυρα αλλά και σε πολλά άλλα σχολεία, πανεπιστήμια, συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κορμός των δράσεων είναι η απαγγελία κάθε Ραψωδίας της Οδύσσειας την ημέρα και στον τόπο όπου έγιναν τα περιγραφόμενα γεγονότα, πχ. Η Ραψωδία «α» θα απαγγελθεί στην Ιθάκη την 21η Οκτωβρίου, όταν η Αθηνά ήλθε στο νησί για να συναντήσει τον Τηλέμαχο.  Την ίδια ημέρα η ίδια Ραψωδία θα απαγγέλλεται σε όλα τα συμμετέχοντα εκπαιδευτήρια.  Οι όποιες δράσεις θα φωτογραφίζονται και θα αναρτώνται στο διαδίκτυο όπου θα μπορούν να τις βλέπουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για προβολή της Ιθάκης, της Οδύσσειας, των κλασικών σπουδών όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.thereturnofodysseus.gr και στο www.facebook.com/thereturnofodysseus

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες Πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες, όπως έχει αναφερθεί θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τις ίδιες ημέρες.

Για πρόσθετες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο στο 210 – 8254165 και στο odysseus@bhc.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/9/2017