Αναφερόμενη στην κατάσταση της οικονομίας σήμερα, επεσήμανε ότι «έχει αρχίσει δειλά – δειλά να ανακάμπτει. Όλοι οι δείκτες βελτιώνονται, γιατί είχαμε πιάσει πάτο».
Η κ. Κατσέλη παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν λάθη στον τρόπο της διαπραγμάτευσης το 2015 καθώς τότε –όπως και τώρα- θα έπρεπε να είχαμε υποβάλει πολύ πιο γρήγορα τις δικές μας θέσεις. Παρόλα αυτά το ελληνικό ζήτημα βγήκε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και έγινε πολιτικό θέμα, ενώ το τρίτο μνημόνιο είναι πιο διαχειρίσιμο από το δεύτερο γιατί έγινε συμβιβασμός».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κατσέλη διατύπωσε τις ενστάσεις της για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, «δυστυχώς -σημείωσε- έχουμε ακόμη ένα πλαίσιο το οποίο δεν διευκολύνει τις επενδύσεις γιατί υπάρχει πολυνομία, γραφειοκρατία αλλά και αντιφατικές διατάξεις. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να υπάρξει μια πραγματική ριζοσπαστική αλλαγή πλαισίου με διαφάνεια, κανόνες και ασφάλεια, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις». Επίσης η πρώην υπουργός πρότεινε: «να υπάρχει ένας φορέας, που θα αδειοδοτεί αυτές τις επενδύσεις, πριν γίνει η παραχώρηση του έργου σε επενδυτή».
Σχολιάζοντας το «μπλόκο» της ΑΔΕΔΥ στις αξιολογήσεις ξεκαθάρισε ότι :«Η αξιολόγηση είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία οποιοδήποτε Οργανισμού, ιδιωτικού και δημόσιου».
Τέλος ερωτηθείσα για τις εξελίξεις και τις ζυμώσεις στην κεντροαριστερά, με τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι « πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση αυτού του χώρου, όμως δεν πιστεύω στην άχρωμη πολιτική. Αυτό που ανησυχεί βαθύτατα είναι όταν ακούω ότι αυτό το μόρφωμα είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, χωρίς πολιτικό στίγμα και οι διάφοροι εκφραστές του έχουν διαφορετικά πολιτικά στίγματα».
ΗΧΗΤΙΚΟ https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=dAPLNkSw2SU
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/9/2017, Φ, Μαλλίας