Εντυπωσίασε η VEGGERA Open Air Art Installation του εικαστικού Κοσμά Κρούσσου στο Αργοστόλι

Το βράδυ της Κυριακής  20 Αυγούστου 2017, παρουσιάστηκε η εικαστική εγκατάσταση του Κοσμά Κρούσσου, στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Η εκδήλωση VEGGERA Open Air Art Installation πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Άνθρωποι των τεχνών, φιλότεχνοι, αλλά και απλοί πολίτες, ντόπιοι και επισκέπτες που θέλησαν να εντρυφήσουν στην εξειδικευμένη τέχνη συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς  για την παρουσίαση  της νέας εγκατάστασης του Κοσμά Κρούσσου.

Η βραδιά ξεκίνησε με λίγα λόγια από την Δήμητρα Αναλυτή, Φιλόλογο με Master Λαογραφίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία έδωσε το κοινωνιολογικό “στίγμα” του έργου, προσεγγίζοντας και την έμπνευση του ίδιου του καλλιτέχνη.

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τους μουσικούς Αιμιλία Βιβλάκη και Διονύση Καλαφάτη, ενώ αποκορύφωμά της ήταν το δρώμενο που παρουσιάστηκε από την σκηνοθέτιδα Αναστασία Γεωργάτου και αφορούσε απαγγελία αποσπάσματος από το έργο “ΘΕΊΑ ΚΩΜΩΔΙΑ” του Δάντη, το οποίο αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της εγκατάστασης από τον Κοσμά Κρούσσο.

Το “παρών” έδωσαν πολλοί επώνυμοι και φιλότεχνοι Κεφαλονίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι:Λία Μεταξά (ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεντιτερρανέ), η Βουλευτής του Νομού μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αιδεσιμότατος Σιμονέλ Μπουάνκις, ο τ. Υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος με την σύζυγό του Βάνα και την κόρη τους Ρεγγίνα, η κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη (Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου) με τον σύζυγό της κ. Νίκο Μαραγκάκη, η κ. Αγγελική Ανανιάδη- Μπασιά, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Αντώνη Ανανιάδη και τα παιδιά τους, η κ. Νίκη Κατσούνη με τον σύζυγό της Γούλιο, η κ. Μαρίκα Πανίτσα με τον σύζυγό της και την κόρη της Ολγιάννα Πανίτσα (λυρική τραγουδίστρια), ο σκηνοθέτης κ.Βασίλης Κεκάτος, ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, η πιανίστα κ. Άδα Καρμίρη- Σιμάτου, η ζωγράφος Ελευθερία Βερονίκη, ο γλύπτης Ρόλαντ Στέμπαρι με  την διακοσμήτρια Μαρία Ντεροζάριο, ο ζωγράφος Δημοσθένης Μαρούδας,  η κ. Κρήτη Σκλαβούνου (ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου PRINCESS), η κ. Σταμένη Ασπασία, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος  (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ), ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παπαδάτος, η Δ/ντρια του ΙΚΑ κ. Ευτυχία Αυγουστάτου, κ τ. Υποδ/ντρια της Εθνικής Τράπεζας Αργοστολίου κ. Φωτεινή Πετράτου,  ο κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο κ. Νίκος Φραντζής (τ. Δήμαρχος) με την σύζυγό του Μαριάννα Φλωράτου, ο χειρουργός κ. Αναστάσιος Ζαπάντης, οι ιατροί Βασιλική Κοκκίνου και Κωνσταντίνος Αναλυτής, ο τ. βουλευτής κ. Θάνος Ασκητής με την σύζυγό του, κ ο οινοποιός Ευρυβιάδης Σκλάβος, η κ. Καλλιόπη Λιοσάτου (θεατρολόγος) κ.ά.

Ο Κοσμάς Κρούσσος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και την  άψογη συνεργασία την ΚΕΔΗΚΕ και τον Πρόεδρό της Άγγελο Κωνσταντάκη για την υλικοτεχνική υποστήριξη, τον Όθωνα Κουταβά (ΗΧΟΘΕΑΜΑ) και τους φωτογράφους Κώστα Φραγκιά και Σπύρο Παντελειό, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους υπέρ του δέοντος και φυσικά όλα τα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς που κάλυψαν την εκδήλωση (kefalonitikanea.gr, kefalonianews.gr cosmos965.gr, Ελεύθερη Ραδιοφωνια Κεφαλονιάς), και την δημοσιογράφο κ. Βιβή Τρύφωνα, η οποία ήρθε από την Κέρκυρα ειδικά για την κάλυψη της VEGGERA 2017.

Κλείνοντας, ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε τους παλιούς και νέους φίλους της VEGGERA 2017, για την παρουσία τους και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/8/2017