«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!»

Και αντί οι της ΝΟΔΕ να έχουν το ηθικό ανάστημα να πούνε ένα «μπράβο» ή τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευπρέπεια να σιωπήσουν , «βγαίνουν κι από πάνω»-ελπίζουμε από άγνοια κι όχι από κακοήθεια!

Τα γεγονότα, συνοπτικά, έχουν ως εξής:

-Μετά τους σεισμούς το 2014, ο τότε Περιφερειάρχης κ.Σγουρός και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζουν δωρεά 5 εκατ. € για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

-Η κυβέρνηση Σαμαρά ενημερώνει τον κ. Σγουρό ότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει διότι δεν προβλέπεται απ’ το νόμο η δωρεά από Περιφέρεια σε Περιφέρεια!

-Ο Περιφερειάρχης μετά από αυτό, εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια να υλοποιήσει την απόφαση του Περιφερειακού του Συμβουλίου, γίνονται οι εκλογές την άνοιξη του 2014 και η κ. Δούρου αναλαμβάνει Περιφερειάρχης.

-Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημερώνει τηλεφωνικά την κ. Δούρου ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη κάθε σκέψη για την εκταμίευση των 5 εκατομμυρίων €, διότι αυτό είναι θεσμικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

-Λίγο μετά την κυβερνητική αλλαγή(2015) στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς γίνεται η σχετική συζήτηση, υπάρχει η διάχυτη εντύπωση ότι τα χρήματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΜΑ και μαθαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να στείλει στην κυβέρνηση (τη δική της κυβέρνηση!) ή στην Περιφέρεια Αττικής ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ! Η Δημοτική Αρχή Παρίση δε διεκδίκησε ποτέ τίποτα ακριβώς γιατί γνώριζε ότι επρόκειτο για μία αίολη υπόσχεση-ένα πυροτέχνημα που ωστόσο χρησιμοποιήθηκε «μέχρι κεραίας» κατά την προεκλογική περίοδο τόσο από την ίδια όσο και απ’ την παράταξη του κ. Σπύρου.

-Έκτοτε, έγινε μια τιτάνεια προσπάθεια από τις δυο Περιφέρειες και κυρίως απ’ τη Βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έθετε το απίστευτο γραφειοκρατικό, βραδυκίνητο κι αναποτελεσματικό κράτος που οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. δημιούργησαν. Επιπλέον θα έπρεπε να ξεπεραστεί κι αυτό που η κυβέρνηση Σαμαρά θεωρούσε αδιανόητο! Στο «τέλος του δρόμου», η υπόθεση της δωρεάς των 5 εκατ. € αποτέλεσε την ΠΡΩΤΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην πατρίδα μας, απέδειξε ότι η ζωή και η λογική είναι ισχυρότερες κι από τους ισχυρότερους νόμους κι άνοιξε τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες πράξεις! Το τελευταίο εμπόδιο που ήταν η φορολόγηση της δωρεάς ξεπεράστηκε με νομοθέτημα και την 20η Ιουλίου έπεσε η «αυλαία»…

…Όχι, βέβαια, με «ΦΙΕΣΤΕΣ»-όπως λέει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ! Άλλοι είναι εθισμένοι σε αυτά…

Υ.Γ.: Για τις καθυστερήσεις, γενικώς, στην εκτέλεση των έργων στην Παλική δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η Ν.Δ. που καταψήφισε δύο φορές στη Βουλή  τη νομοθετική παρέμβαση που είχε προκαλέσει η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι!

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.7.2017