Παραδόθηκαν τα 5εκ. ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου στον ΠΙΝ κ. Θ.Γαλιατσάτο

ΕΠΑΛ όπου είδαν τις ζημιές από τους σεισμούς και διαπίστωσαν το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για να καταστούν λειτουργικά. Στη συνέχεια στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο η κα. Δούρου και ο κ. Γαλιατσάτος συνομίλησαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημερώθηκαν από μηχανικούς των Τ.Υ. της ΠΕ Κεφαλονιάς για τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτιρίου.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι “η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την  αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε».

“Ευχαριστούμε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και όσες και όσους συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόδοση της δωρεάς των 5 εκ. ευρώ στην περιοχή της Παλικής. Είναι ευτυχής συγκυρία η υλοποίηση μιας εκφρασμένης με σαφήνεια βούλησης, απόδειξη ότι όταν δουλεύουμε αποτελεσματικά και γρήγορα μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις αλληλεγγύης. Έχουμε ανάγκη η διαπεριφερειακή αλληλεγγύη να μην μείνει μόνο σε σ’ αυτό το επίπεδο αλλά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την συνεργασία” δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η κα. Δούρου παρέδωσε την επιταγή των 5 εκ. ευρώ στον κ. Γαλιατσάτο με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:

1. Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου

2. Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού

3. Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου Παλικής

4. Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε ακόμη δύο έργα για την περιοχή: την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ και την στατική επισκευή και ανάδειξη του εκκλησιαστικού μνημείου Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/7/2017