Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Anexarttitosblog.gr

3.Λειτουργούσαν «εις Υγείαν των κορόιδων», είπε ο πρωθυπουργός. Με τις Υγείες μας, λέμε εμείς, αλλά ως εδώ!

4.Η ποιότητα υπηρεσιών ποτέ δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας! Είναι νόμος που δυστυχώς ξεχάστηκε, στο δρόμο της κερδοσκοπίας των επιτήδειων.

5.Η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτο στόχο την εξυγίανση του χώρου της Υγείας. Αυτά που ακούμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής: α) για τις υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ από ημέτερους συγγενείς β) για τις αργομισθίες και τις ευνοϊκές πωλήσεις του Ερρίκος Ντυνάν σε στηρικτικούς χρηματοπιστωτικούς  πυλώνες της γαλαζοπράσινης πολιτικής και γ) για τις υπερτιμολογήσεις, την πολυφαρμακία με ταξιδιωτικές οδηγίες, συνώνυμη της Novartis, αυτά είναι, όχι για γέλια, αλλά αποκλειστικά για κλάματα της εκμετάλλευσης του Έλληνα πολίτη.

6.Η πρόσβαση 2.500.000 ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, η στήριξη και η περιφερειακότητα της Ψυχικής Υγείας, δεν γίνεται να αγνοούνται από τους δημοσιολογούντες.

7.Η πανελλαδική αύξηση των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά 6.500 άτομα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο 12.000 μόνιμες θέσεις όταν οι προσλήψεις είχαν σταματήσει τελείως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν είναι καθόλου για γέλια, καθόλου για κλάματα, αυτά ανήκουν αποκλειστικά στην  άγνοια και την παραπληροφόρηση.

8.Οι θέσεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού για το ΓΝΚ έχουν προκηρυχθεί, έχουν δρομολογηθεί. Κάποιοι αποδέχτηκαν, κάποιοι απορρίπτουν την πρόσληψη. Λόγω νησιωτικότητας και απόστασης χρειάζεται να δημιουργηθούν ισχυρά κίνητρα, με την πολιτική συμβολή όλων!  Δεν εμφανιζόμαστε μόνο για να σχολιάσουμε και να αντιπαρατεθούμε για επικοινωνιακή κατανάλωση!

9.Η βουλευτής του νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενεργεί ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η δωρεά του Ιδρύματος Γ.& Μ.Βεργωτή, 1.300.000 ευρώ, για το  ΓΝΚ. Αυτό δεν είναι ούτε για γέλια, ούτε για κλάματα, επιστρέφονται για μια φορά ακόμα, στον καθρέφτη της μαυροκίτρινης δημοσιογραφίας.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην Πρόληψη, την ΠΦΥ, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, με κάθε τρόπο! Αυτά όμως θα γίνουν δια ζώσης και σύντομα!

Παραπέμπουμε τελειώνοντας, στην παραδειγματική λειτουργία του ΓΝ Καβάλας, όπου είπαν «Τέλος οι εργολάβοι σίτισης και καθαριότητας», εξοικονομώντας 637.983 ευρώ ετήσια. Δημιουργήθηκε συνεταιρισμός εργαζομένων, διαχειρίζονται τα επικίνδυνα απόβλητα, έχει συσταθεί θεατρική ομάδα για τη σύνδεση Πολιτισμού-Υγείας,  σαν μορφές συνέχειας στην προβολή του έργου της Σοφίας Σλήμαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η συλλογικότητα και η συνεργασία όλων των εργαζομένων με τη διοίκηση του ΓΝΚ, μπορεί να ξεπεράσει το παράδειγμα του ΓΝ Καβάλας. Η διοίκηση αποδυναμώνεται εκ των πραγμάτων,εάν δεν έχει στήριξη από όλους τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντας διαρκή αντίδραση-διαμαρτυρία, κατ΄εντολήν!

Άραγε τα γνωρίζουν αυτά οι κύριοι «σιγά τις 100.000 ευρώ ετήσια και ας κλαυσι-γελάσουμε»; Πολύ large και θα το έχουμε υπ΄όψιν μας!

Με αυτήν την έννοια, το έργο του Διοικητή κ. Ν. Βιβλάκη στο ΓΝΚ, αξίζει επιβράβευσης και όχι γέλια ή κλάματα από τις τοπικές Κασσάνδρες.

Αργοστόλι, 15/7/2017

Τομέας Υγείας

Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/7/2017