Τι αποκαλύπτει ευρωπαίος αξιωματούχος για τις εκλογές στη Βρετανία

«Κατά την διάρκεια των διμερών συνομιλιών, στο περιθώριο των Συνόδων, ο Γιούνκερ της επαναλάμβανε συνεχώς ότι έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Observer.

Ο κ. Γιούνκερ επισκέφθηκε την Τερέζα Μέι τον Μάιο αλλά η σχέση τους επιδεινώθηκε μετά από σειρά διαρροών στον γερμανικό Τύπο, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Μια από αυτές τις διαρροές ανέφερε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τηλεφώνησε στην Μέρκελ και της είπε ότι η κ. Μέι «ζει σε άλλο γαλαξία» και «αυταπατάται».

«Πρωθυπουργός ναι, ηγέτης όχι» γράφουν πολλές βρετανικές εφημερίδες σχολιάζοντας την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τερέζα Μέι, με τους βαρόνους του κόμματος να της γυρνούν την πλάτη και τους επίδοξους διαδόχους της να καραδοκούν.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από πέντε υπουργούς της να την εκτοπίσει.

Στενός συνεργάτης του Τζόνσον δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τον Μπόρις. Χρειαζόμαστε ένα Brexiteer– υποστηρικτή του Brexit. Χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί να μιλήσει και να αντιμετωπίσει ανθρώπους όπως ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί να κάνει τη Βρετανία να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της». 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/6/2017