Νέα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εκπροσωπώντας την ΠΙΝ η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της πολιτιστικής και αθλητικής επιτροπής Μαρίνα Μοσχάτ κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το Μπρίντιζι και η Κέρκυρα όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι η  θάλασσα τους ενώνει, αποτελεί το συνδετικό κρίκο των δύο πολιτισμών που τους  έμαθε τη ναυτοσύνη και τον τρόπο να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες. Είναι πηγή ζωής , η δύναμη μας να αντέχουμε και να ονειρευόμαστε, είναι το σημείο αναφοράς μας». Παράλληλα επεσήμανε την πρόθεσή της περιφέρειας να είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του ναυταθλητισμού και των σχέσεων μεταξύ των δυο περιοχών.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι Circolo De La Vella Brindisi και Μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση, μετέχοντας ως συνδιοργανωτής.

Λεζάντα: Η περιφ. σύμβουλος Μαρίνα Μοσχάτ με τον πρόεδρο του ιστιοπλοϊκού ομίλου της μαρίνας Γουβιών Σπύρο Σγούρο και την Ελληνίδα πρόξενο στο Brindisi Αντονέλα Μαστροπάολο.

Στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσιος Μπάστας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήριος Σκιαδαρέσης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ Κώστας Γαλιάτσος και πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των τριών φορέων (Περιφέρεια, Επιμελητήριο, ΕΤΕΑΝ) στην κατεύθυνση της προοπτικής αξιοποίησης των δυνατοτήτων του ΕΤΕΑΝ για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΠΙΝ.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες του ΕΤΕΑΝ να συμβάλει στην πρόσβαση των νησιωτικών επιχειρήσεων σε τραπεζικά κεφάλαια και στη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος αποκλειστικά για τις νησιωτικές περιοχές, αξιοποιώντας προτάσεις επιμελητηρίων, φορέων κλπ.

Επίσης σε συνεργασία του ΕΤΕΑΝ και της ΠΙΝ με τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) εξετάζονται τρόποι άμεσης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε να βρούμε εργαλεία και δράσεις στήριξης του επιχειρείν, δίνοντας έτσι χείρα βοηθείας σε μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες των Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σ. Σκιαδαρέση, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης και των άλλων Επιμελητηρίων των Ιονίων Νήσων.

Σύσκεψη για το μεταφορικό έργο και τα προβλήματα από τη δρομολόγηση των ανοικτών τουριστικών λεωφορείων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σε συνέχεια των συναντήσεων με τους συλλόγους των ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας, συγκαλεί σύσκεψη για το μεταφορικό έργο και ειδικότερα για τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τη δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές, Ποταμού Κέρκυρας).

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν:

1. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Π.Ε. Κέρκυρας

2. Δήμος Κέρκυρας

3. Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας

4. Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας

5. Επιμελητήριο Κέρκυρας

6. Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ

7. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας

8. Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

9. Ομοσπονδιακός Οργανισμός Κερκυραϊκού Εμπορίου

10. Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

11. Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

12. Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

13. Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

14. Ένωση καταστηματαρχών παλιάς Πόλης

15. Ενιαίος Επαγγελματικός – Τουριστικός Φορέας

16. Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας

17. Ένωση Ιδιοκτήτων Ταξί Κέρκυρας

18. Ένωση Ιδιοκτήτων Αμαξηλατών Κέρκυρας

19. Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας

20. Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας

21. Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

22. Ιδιοκτήτες ανοικτών περιηγητικών λεωφορείων

23. Ιδιοκτήτες τουριστικού τρένου

“Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς στην Κέρκυρα και να καταβληθεί προσπάθεια, με τη συνδρομή όλων, για την επίλυσή τους” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/6/2017