Νέα από την ΠΙΝ

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε δέσμευση περί τούτου, τον Μάιο του 2016, από τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα έδινε σχετική εντολή στους δικηγόρους – εκπροσώπους του Ταμείου.

“Το ΤΑΙΠΕΔ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κι εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στους εκπροσώπους της Κίνησης για τη Διάσωση του Ίσσου Νίκο Πέρρο και Σταμάτη Πελάη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον συντονισμό των κινήσεων για τη διάσωση της περιοχής.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι ο κοινός στόχος να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του Ίσσου και να μην προχωρήσει η εκποίησή του παραμένει και τόνισε ότι “η μάχη που δίνουμε ενάντια στις εκποιήσεις, είναι μάχη για τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου και των μνημείων και εντέλει είναι μάχη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της κληρονομιάς και της αξιοπρέπειάς μας”.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι πρόσφατα, με την επιμέλεια της ΠΙΝ, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο επισκέφθηκε τον Ίσσο και πραγματοποίησε γυρίσματα που θα μεταδοθούν σε υψηλής τηλεθέασης εκπομπή. “Αποδεικνύεται ότι μεγαλώνει συνεχώς η ζήτηση για περιοχές φυσικού κάλλους, υγροβιότοπους και η “στροφή” αυτή στη φύση και την προστασία της αντανακλάται και στον τουριστικό τομέα. Συνεπώς τα Ιόνια Νησιά πρέπει να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και να περισώσουμε τις δασικές υψηλής προστασίας περιοχές από τις όποιες επιβουλές” είπε χαρακτηριστικά.

Είμαστε συνεπείς στον ανυποχώρητο αγώνα μας, με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες στο πλευρό μας, για να μην ξεπουληθούν τα φυσικά μας μνημεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα Ιόνια Νησιά και την τοπική μας οικονομία, δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η ΠΙΝ ήταν και παραμένει ευθέως αντίθετη στα σχέδια όλων όσοι λειτουργούν ως real estate για τη δημόσια περιουσία.

Με το Δ.Σ. της ΑΕ Λευκίμμης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης με στόχο τη βελτίωση του γηπέδου

Τον Πρόεδρο Σπύρο Μάστορα και τα μέλη του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης υποδέχθηκε χθες, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι αθλητικοί παράγοντες έθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως υποδομών και χρηματοδότησης, και ζήτησαν τη συνδρομή του ώστε να αντικατασταθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας του Δημοτικού Γηπέδου Λευκίμμης.

“Πρέπει να γίνουν τα στοιχειώδη αλλιώς δεν θα καταφέρουμε να παίξουμε στην Γ’ Εθνική” δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ, ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη ότι “δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για το γήπεδο της Λευκίμμης επί σειρά ετών. Μόνο το 2016 δόθηκαν από την ΠΙΝ 10.000ευρώ για τους πάγκους και τη φυσούνα που χρειάζεται στο γήπεδο”. Σημειωτέον ότι η ΑΕ Λευκίμμης διαθέτει και Ακαδημίες, τις οποίες παρακολουθούν 150 παιδιά.

Παρότι η βελτίωση και συντήρηση των γηπέδων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει βάλει στόχο κάθε χρόνο να ολοκληρώνει αθλητικά έργα.

“Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτή την κατάσταση” συνέχισε ο κ. Γαλιατσάτος “καταλαβαίνω ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να υπάρχουν εγκαταστάσεις και γήπεδα που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους παίκτες και τους φιλάθλους. Έτσι προσπαθούμε να συμβάλλουμε: ολοκληρώσαμε ένα γήπεδο στην Κεφαλονιά, τώρα δίνουμε 210.000€ για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας και συνεχίζουμε”.

Το έργο της αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Λευκίμμης, σύμφωνα με την προμελέτη θα κοστίσει περίπου 120.000€, η διαδικασία προβλέπει απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και στη συνέχεια τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη του έργου, το οποίο ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα προχωρήσει για να το υλοποιήσει προς όφελος όλης της περιοχής της Λευκίμμης.

Στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Μάστορα παρέστησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Χαλικιάς και Σπύρος Χρυσικόπουλος καθώς και ο αντιδήμαρχος Ν. Κέρκυρας Αλέκος Ασπιώτης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/5/2017