LOCAL AUTHENTIC PRODUCTS / TASTES – GASTRONOMY

LOCAL AUTHENTIC PRODUCTS / TASTES – GASTRONOMY

Taste ROBOLA, the famous wine and vine planted in semi-mountainous rocky areas in Kefallonia. Taste also MAVRODAFNI, VOSTILIDI, TSAOUSI, MOSCHATO WINE. The KEFALLONIAN FETA CHEESE, XEROTYRI or KEFALOTYRI, both products of the mountainous area of the island, are famous in the whole world for their unique, fantastic taste. Also, keep in mind to taste GRAVIERA, MYZITHRA, STOUBA and YOGURT. The OLIVE OIL of Kefallonia is of high quality and the Kefallonian HONEY is known for its unique transparency, taste and aroma. It is worth buying one or two jars filled with the Kefallonian herbs such as LAVENDER, ORIGANO, SAVORY, SAGE, MINT and a head of GARLIC. If you are thirsty, taste SOUMADA, a sweet non-alchool drink made of bitter-almond. Taste also the RIGANADA, the MEAT-PIE, the COD-PIE, the VEGETABLE-PIES, the AVRAKOTI CHEESE-PIE, the meat in TSEREPA and the ALLIADA. Don’t forget to taste the sweets: MANTOLES, CONFETTO, BARBOULE, PASTELI, MANTOLATO, PUDDING and MYZITHRA-PIE.  

Don’t forget to buy the local embroidery (Harokopio workshop, Argostoli, Harokopou str).

ALL THE PRODUCTS ARE TO BE FOUND IN SHOPS OF LOCAL PRODUCTS.

IN SUPER-MARKETS, IN RESTAURANTS, IN TAVERNAS AND IN THE PRODUCTION AREAS.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

 

Δοκιμάστε τη ΡΟΜΠΟΛΑ, το περίφημο εξαίρετο οινοστάφυλο που φύεται μόνο στα ημιορεινά, άνυδρα και πετρώδη εδάφη της Κεφαλλονιάς. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση και το μοναδικό άρωμά της. Δοκιμάστε όμως και τη ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, το ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ, το ΤΣΑΟΥΣΙ και το ΜΟΣΧΑΤΟ. Επισκεφθείτε τη μεγάλη οινοποιητική μονάδα του Συνεταιρισμού στα Ομαλά. Επισκεφθείτε και τα μικρά οικογενειακά οινοποιεία που βρίσκονται σε αρκετά σημεία στην Κεφαλλονιά. Αγοράστε τα κρασιά τους. Το άρωμά τους θα σας θυμίζει το νησί.

Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΦΕΤΑ και το ΞΕΡΟΤΥΡΙ ή ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, προϊόντα και τα δυο της ορεινής ζώνης του νησιού, είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο για τη μοναδική πικάντικη γεύση τους. Γευτείτε τη ΓΡΑΒΙΕΡΑ, τη ΜΥΖΗΘΡΑ, τη ΣΤΟΥΜΠΑ και το ΓΙΑΟΥΡΤΙ. Η Κεφαλλονιά παράγει ΛΑΔΙ υψηλής ποιότητας, το δε θυμαρίσιο ΜΕΛΙ της είναι γνωστό για την καθαρότητα, την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά του. Αξίζει να πάρετε μαζί σας και ένα-δυο βαζάκια με τα περίφημα για το άρωμά τους μυρωδικά και βότανα του νησιού. ΛΕΒΑΝΤΑ, ΡΙΓΑΝΗ, ΘΡΟΥΜΠΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΜΕΝΤΑ, αλλά και το ΣΚΟΡΔΟ είναι τα πιο γνωστά από αυτά. Θα τα βρείτε και στον Πύργο στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι. Αν διψάσετε ζητείστε να σας σερβίρουν ΣΟΥΜΑΔΑ, γλυκό πιοτό -χωρίς αλκοόλ- που γίνεται από το πικραμύγδαλο. Γευθείτε τη ΡΙΓΑΝΑΔΑ, την ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΤΑ, τη ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΤΑ, τις ΧΟΡΤΟΠΙΤΤΕΣ, την αβρΑκωτη τυρΟπιττα, τις νοστιμιεσ τησ τσερεπασ και την ΑΛΙΑΔΑ (σκορδαλιά). Δοκιμάστε μετά και τα γλυκά: ΜΑΝΤΟΛΕΣ, ΚΟΜΦΕΤΟ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΛΕ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ, ΠΟΥΤΙΓΓΕΣ κάθε λογής και ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΤΑ.

 Μην ξεχάσετε να αγοράσετε και ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ που θα βρείτε στο Χαροκόπειο Εργαστήρι (Αργοστόλι, οδός Χαροπόκου).  

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ, ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

Ευρυδίκη Λειβαδά – Evridiki Livada