Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου

Μιλώντας στη βρετανική Βουλή, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανέφερε πως ο δράστης ήταν γεννημένος στη χώρα και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας. Όμως το τελευταίο διάστημα δεν ήταν στο «στόχαστρο» των Αρχών.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του δράστη, αξιωματούχος αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε πως ενήργησε ως μοναχικός λύκος. «Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε.

Σύγχυση για το εάν υπήρχαν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, ενώ σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας ​Τερέζα Μέι, υπάρχουν και δύο Έλληνες. Οι Έλληνες τραυματίες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά ,σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ «πρόκειται για ζευγάρι που δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αλλά πήγε με πρωτοβουλία του στο νοσοκομείο για να δουν τα τραύματά τους».Παρότι στην αρχή του υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την εν λόγω αναφορά, λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς τελικά την επιβεβαίωσε λέγοντας, πως οι «οι δυο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες».

H πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, και ένας Αμερικανός.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία στο Newpost, ενός Έλληνα ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από το σημείο που ο μακελάρης σκόρπισε τον θάνατο, στην καρδιά του Λονδίνου. Ο Έιμπι Σαββάρης περιέγραψε πώς βίωσε τα δραματικά λεπτά μετά το περιστατικό. «Οδηγούσα για να πάω μακριά από το σημείο. Είδα μία γυναίκα να τρέχει και έναν μαύρο με αίματα στο κεφάλι. Βασικά είδα τρία με τέσσερα άτομα να τρέχουν φοβισμένα προς το μέρος μου», ανέφερε και συνέχισε: «Αυτήν την στιγμή, στο Λονδίνο προσπαθούμε να δείξουμε, ότι δεν φοβόμαστε! Προσπαθούμε όπως και στη Γαλλία και στο Βέλγιο, να μην αφήσουμε τους τρομοκράτες να μας κερδίσουν. Να τους δείξουμε, ότι δεν μας εκφοβίζουν».

Photo: Η φονική διαδρομή του μακελάρη

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.3.2017, newpostÂ