Καρναβαλική – Οργανωτική Επιτροπή Ληξουρίου

Καθοριστική ήταν -φυσικά- και η συμμετοχή της Σχολής Χορού Ελισσάβετ Λιβιεράτου που ομόρφυνε για ακόμα μια φορά τις εκδηλώσεις με τις σύγχρονες χορογραφίες της καθώς και των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων που –μέσω της συνεργασίας τους για τη θεματική μασκαράτα- έκαναν και εμάς να νιώσουμε σαν ήρωες του παραμυθιού.

Από το Ληξουριώτικο Καρναβάλι, όμως, δεν θα μπορούσε να λείψει το στοιχείο της γνήσιας σάτιρας, της αυθεντικής Ληξουριώτικης στην ύπαρξη της οποίας χρωστά τη γέννηση του το Καρναβάλι μας. Έτσι, η δραματοποίηση της Κεφαλλονίτικης Παρλάτας που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία από τη θεατρική ομάδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ χάρισε ιδιαίτερο χρώμα και αληθινό γέλιο στο κοινό το οποίο -πριν προλάβει να συνέλθει από την ξεκαρδιστική παράσταση που προηγήθηκε- έμεινε για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση: “Το Κόκκινο Χαλί” που σκόρπισε άφθονο γέλιο σε θεατές, συμμετέχοντες και κριτές.

Κλείνοντας, στις ευχαριστίες που ανήκουν στους χορηγούς τους εθελοντές και τους συντελεστές προστίθενται και αυτές που απευθύνονται στους:

Μαρία Σαουλίδου (Εικαστικός) για την βοήθεια της στην περαίωση της παιδικής εκδήλωσης κατασκευής φιγούρων με θέμα:” Ο Πιερότος το Καρναβάλι”,  Αναστασία Θωμά (Θεατρολόγος) για το θεατρικό παιχνίδι,  Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς,  Αστυνομικό Τμήμα Ληξουρίου για την πλήρη εποπτεία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα, το Λιμενικό Ταμείο, τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξανδρο Μοσχονά, το Δεύτερο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου, τους εργαζόμενους του Δήμου και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, τα ΜΜΕ για την πλήρη κάλυψη και προβολή της διοργάνωσης, το ξενοδοχείο SUMMERY για την παραχώρηση του χώρου και την διεξαγωγή εκδήλωσης αλλά κυρίως σε όσους χάρηκαν και γλέντησαν μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή!

Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο μας που διαμέσου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στήριξε οικονομικά για άλλη μια φορά, το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.

Εκ της Καρναβαλικής Επιτροπής Ληξουρίου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/3/2017