Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Καλαφάτη

Το αδιαχώρητο στην αίθουσα της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Καλαφάτη  “ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ”, ήταν τέτοια η προσέλευση που η αίθουσα ήταν γεμάτη δέκα λεπτά πριν αρχίσει η εκδήλωση. Εκεί ήταν όλοι οι παλιοί και οι νέοι συνεργάτες του Αλέκου. Σύντροφοι του,  που ο καθένας άφησε το στίγμα του στις πολιτικές εξελίξεις από το 1981, την θριαμβευτική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το στήσιμο της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά. Το βιβλίο δεν γνωρίζω τι λέει μέσα αλλά οι ομιλητές και ιδιαίτερα ο Αλέκος Καλαφάτης δεν τα είπε όλα. Ίσως δεν έχει μεγάλη σημασία σήμερα, κάποιες συγκρούσεις που οι πρωταγωνιστές τους δεν βρίσκονται στη ζωή.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, η βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγ. Κεκάτος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Για το βιβλίο μίλησαν  ο Αριστομένης Γεωργάτος, φιλόλογος πρώην Λυκειάρχης, ο Σπύρος Μοσχόπουλος, φυσικός, πρώην βουλευτής, η Βιβή Βασάλα Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  και ο Χρίστος Βερελής, χημικός, πρώην υπουργός. Συντόνισε ο Γρηγόρης Σταμούλης, κοινωνιολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Ήταν να μιλήσει και η η Δώρα Ζαφειράτου Δρ. Ιστορίας , προϊσταμένη ΓΑΚ-Αρχεία Νομού Κεφαλονιάς, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν ήρθε (λόγω πένθους καθώς πέθανε η μητέρα της).

Έχουν ηχογραφηθεί όλες οι ομιλίες, στο Video θα δείτε τον συντονιστεί κ. Γρη. Σταμούλη στην έναρξη και το Αλέκο Καλαφάτη στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=GP6wmt1pXp4 

Σπύρος Αλεβιζόπουλος – Kefalonianews