Καρναβάλι 2017 στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι

Το ψιλόβροχο δεν πτόησε κανέναν.  Στην  κεντρική παρέλαση σήμερα Κυριακή στη Ριζοσπαστών Μαζορέτες, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και άρματα σκόρπισαν κέφι και πολύ τρέλα. Φέτος λόγω και του κλεισίματος της Πλατείας ήταν λίγα τα συγκροτήματα και  τα άρματα, ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε πολύ κέφι και γέλιο. Όλα τα άρματα ήταν ωραία και τα συγκροτήματα, όμως ξεχωρίσαμε το άρμα που σατίριζε το έργο της πλατείας. Δυο από τους διοργανωτές είχαν βάλει μάσκα ο ένας του Δημάρχου και ο άλλος του αντιδημάρχου έργων. Άρεσε τόσο πολύ στον…. Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Διον. Λυκούδη που πήγαν και τους χαιρέτησαν βγάζοντας αρκετές φωτογραφίες μαζί. Πηγή: kefalonianews.

Μεγάλη επιτυχία είχε η βραδυνή καρναβαλική παρέλαση στο Ληξούρι. Κέφι, μπρίο και χορός είχαν πρώτη θέση. Πολλά άρματα και πολυπληθείς ομάδες καρναβαλιστών έκαναν τη νύχτα μέρα από τα πυροτεχνήματα και το βράδυ, σε όλα τα μπαράκια στο Ληξούρι το γέλιο και το κέφι έδιναν και έπαιρναν.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση. Η βροχή που έπεφτε στην πόλη, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους εκατοντάδες καρναβαλιστές, που παρέλασαν μαζί με τις έξυπντες κατασκευές τους, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Επισκέπτες και ντόπιοι παρακολούθησαν την παρέλαση και συμμετείχαν ενεργά στην μεγάλη γιορτή του Ληξουριού

Η παρέλαση ξεκίνησε με τον βασιλιά καρνάβαλο και την βασίλισσα του καρναβαλιού του Αργοστολίου, ακολούθησαν τα υπόλοιπα άρματα σχολείων, συλλόγων, ομάδων καρναβαλιστών, πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με εκαντοντάδες καρναβαλιστές, οι οποίοι, αψήφισαν τον μουντό καιρό κι έτρεχαν, τραγουδούσαν, χόρευαν και μετέδιδαν χαρά, γέλιο και κέφι. Πολλές στολές και άρματα ήταν ευφάνταστα και πρωτότυπα και κέρδισαν θετικά σχόλια των θεατών. Οι συμμετοχές ήταν πολλές κι ανάμεσα τους και από τα μακρινά για το Ληξούρι μέρη Τζαννάτα και Αράκλι. Σατίρησαν τα Μπάζα του Αργοστολίου, τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, την εξάρτηση από το ιντερνετ, τη ναυμαχία στον κόλπο με τα δύο F/B και άλλα γεννημένα από την λεπτή κεφαλλονίτικη ευφυΐα και μπρίο. Με ζωντάνια παρήλασαν «κόντηδες και κοντέσσες» που χόρεψαν δυο βάλς ανά διαστήματα.

Κατέβηκε και το νεοσυσταθέν μουσικό συγκρότημα Καμιναράτων με την παλιά καρναβαλική στολή κρατώντας την ελληνική σημαία.

Ο Γεράσιμος Γαλανός, ψυχή και φέτος του ληξουριώτικου καρναβαλιού, διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με «πατσανάτες καρναβαλικές και πειράγματα».Μετά την παρέλαση στην πλατεία τραγούδησαν οι ΜΠΛΕ και σκόρπισαν χαρά κι ευθυμία.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Α. Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Ά. Κωνσταντάκης, ο δημ. Σύμβουλος κ. Γιώργος Τζωρτζάτος κ.α.

Φωτογραφίες Σ. Σακαλής  και ΕΠΡΕΠΕ

Και του χρόνου με υγεία και χαρά.

Γεράσιμος Σ. Γαλανός