Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Πολλά μπράβο στον παπα-Γιάννη Φραγκισκάτο

Για τη φετινή εορτή  που θα γίνει με κάθε μεγαλοπρέπεια σύμφωνα  με την ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού ναού,  στον εορτασμό της μνήμης του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες : Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος ,  Άρτης κ. Καλλίνικος και  Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερού Ενοριακού Ναού υπό την Διεύθυνση  του  Χοράρχου κ. Νικολάου Γ . Βάλσαμου, τον οποίο έπιασε ο φωτογραφικός μου φακός στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας – Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς,   με τον Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών τον σπουδαίον  άνθρωπο,  μουσικόν και δάσκαλο  κον  Αποστόλο Παπαδόπουλον με τη σύζυγό του. Ελπίζουμε πως πέρα από τον άξιο καθόλα συμπολίτη Χοράρχη μας, τον Νίκο Βάλσαμο, θα χαρούμε  σε ψαλτικό ήχο και τον σπουδαίο πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως  Αθηνών που κρατά επάξια το καθαρό βυζαντινό εκκλησιαστικό μέλος και έχει δώσει με το ποικίλο  έργο του την αξία στη βυζαντινή μουσική όπως της πρέπει.  Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του πρωτοψάλτη κου Απόστολου Παπαδόπουλου  να βρίσκεται στο Ληξούρι και αυτό οφείλεται στον αγαπητόν μας Νίκο Γερασίμου Βάλσαμο.

Επίσης εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ , ιδίως στον αντιπρόεδρό της Γιώργο Κατσιβέλη για την έκδοση των δυο αφισών που αφορούν στη φετινή  εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Κλείνοντας τα λίγα λόγια για την προσπάθεια του π. Ιωάννη Φραγκισκάτου, και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού,  θα πρέπει να πω, ότι και άλλοι συμπολίτες μας στήριξαν και στηρίζουν,  ευεργετώντας το ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Για όλους αυτούς, ιδίως τους Επιτρόπους και τον  π. Ιωάννη Φραγκισκάτο τους λέγω αυτό που λέει ο Πίνδαρος  «Θνάσκει σιγαθέν καλόν έργον» δηλαδή, … ότι το καλόν έργο δεν πρέπει να κρύβεται!

Γεράσιμος Σ. Γαλανός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/2/2017