Χιόνια στην Κεφαλλονιά στα χαμηλά. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Προβλήματα και στην εθνική Πατρών

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο του Αργοστολίου προαναγγέλλοντας την Έλευση της «Αριάδνης». Ήδη το έχει «στρώσει» στον Αίνο και σε όλα τα γύρω βουνά ενώ στα λευκά είναι και οι περιοχές γύρω από το Ληξούρι, τα ψηλώματα στη Λειβαθώ, ο Ελειός, η Έρισσος, τα βουνά στην Πύλαρο, αλλά και η Σάμη. Εν ολίγοις όλη σχεδόν η Κεφαλλονιά είναι κάτω από το χιόνι που σε πολλά σημεία μετρά αρκετά εκατοστά, ενώ στα χαμηλά λιώνει. Ο δρόμος για το Πυργί έχει για την ώρα κλείσει όπως και ο δρόμος για τη Σάμη. Το βράδυ με τις χαμηλές θερμοκρασίες το χιόνι θα παγώσει και θα γίνουν οι δρόμοι στα βουνά παγίδες. Προσοχή λοιπόν σε όσους οδηγούν.

Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, προκάλεσε η χιονόπτωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε» μια νταλίκα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Το χιόνι επισκέφθηκε και την Πάτρα. Μια ευχάριστη έκπληξη για τους Πατρινούς σε πολλές συνοικίες της πόλης που βγήκαν από τη ζέστη των σπιτιών και αντίκρυσαν τα αυτοκίνητά τους για αρχή να έχουν ντυθεί στα… λευκά!

Επίσης και πολλά σημεία στην Ηλεία έχουν σκεπασθεί με χιόνι. Και για όσους ταξιδεύουν προσοχή χρειάζεται και ο δρόμος μέχρι την Κυλλήνη. Στα ορεινά του νομού το χιόνι φτάνει έως και τους είκοσι πόντους. Μηχανήματα καθαρισμού έχουν κινητοποιηθεί στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, για την απομάκρυνση του χιονιού από τους δρόμους, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τον Καραβάδο και είναι του δημοσιογράφου Γιώργου Μεσσάρη

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων