Μια καταπληκτική παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού της Κεφαλονιάς, σήμερα στο Αργοστόλι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μια εκδήλωση που την περιμέναμε καιρό! Με την καθοδήγηση του  Γιώργου  Πίτα (φωτο) εκπροσώπου της Πανελληνιας Ενωσης Ξενοδόχων και υπεύθυνου της πλατφόρας Greek Breakfast , του Ανδρέα Παντελιού (MYTHOS εστίαση) και Λέσχη Γαστρονομίας , στην κουζίνα, του TOURIST HOTEL στη παρουσίαση, της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκης στην Υποστήριξη και τοπικών παραγωγών, στην υλοποίηση, επιτέλους  δημιουργήθηκαν αξιόλογα πιάτα εμπνευσμένα από την Κεφαλονίτικη κουζίνα τα οποία μπορούν να εισαχθούν στο πρωινό των τουριστικών καταλυμάτων , αλλά και στα μενού των εστιατορίων του νησιού μας. Η Λέσχη Γαστονομίας Κεφαλονιάς με επικεφαλής τον Ανδρέα Παντελιό θα είναι δίπλα τους να συμβουλεύει, να πειραματίζεται μαζί τους, να τους βοηθάει σε ότι ζητήσουν.  Έχουμε μήνες απραξίας μπροστά μας λόγω σεζόν, μπορούν να αξιοποιηθούν στην αλληλοβοήθεια για τη παρουσίαση της τοπικής κουζίνας σε όσο το δυνατόν περισσότερες τραπεζαρίες με τη νεα σεζον.

Σημειώστε αυτό που έλεγε συνέχεια και συνέχεια ο κ. Πίτας, «δεν υπάρχει τοπική κουζίνα χωρίς τοπικά προϊόντα»..  Το τυρί μας, το μέλι μας, τα αυγά ελεύθερης βοσκής, τα ψάρια μας… τα κατσίκια μας είναι η καλύτερη πρώτη ύλη..  Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούμε , αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε, αυτά και την ιστορία τους..

Πολλοί ξενοδόχοι αμφιβάλλουν για την επιτυχία του εγχειρήματος, πιστεύουν ότι οι ξένοι θέλουν να τρώνε τα δικά τους φαγητά, άλλοι είναι δεσμευμένοι με το all inclusive με προκαθορισμένο μενού.  Να πάρουν υπόψη τους όμως στις συζητήσεις με τους tour operators ότι   χιλιάδες τουρίστες της Κρήτης έχουν all inclusive πακέτα με τοπικά Κρητικά φαγητά.. Γιατί λοιπόν στο all inclusive να μην περιλαμβάνεται και πρωινό και πιάτα στα εστιατόρια από τη τοπική κουζίνα?  Είναι θέμα διαπραγμάτευσης και συζήτηση με τους συνεργάτες σας.. Ο κ. Πίτας ήταν σαφής :  χρόνια την εξέλιξη στο «ελληνικό πρωινό» μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν αρχίσετε να βάζετε τοπικά προϊόντα στο μενού σας, αν επιλέξετε ποιοτικά προϊόντα για πρώτη ύλη, αν τα πλασάρετε έξυπνα, και καλύτερες τιμές θα έχετε στην επιχειρήσή σας και καλύτερους (οικονομικά) πελάτες… Το δρόμο της επιτυχίας τον δείχνει η Μύκονος, η Κρήτη, η Σίφνος,  η Καλαμάτα, η Κέρκυρα..

Ας το τολμήσουμε και στην Κεφαλονιά.

Ζητήστε πληροφορίες από τις επαγγελματικές σας οργανώσεις

Αναζητείστε ντόπιους παραγωγούς ξεκινώντας από το χωριό σας

Ενημερωθείτε για τις συνταγές από τη Λέσχη Γαστρονομίας  και

Δημιουργείστε !

Μεγάλη επίσης βοήθεια για το πώς συγκροτείται ένα ελληνικό πρωινό θα έχετε από τον ίδιο τον Γιώργο Πίτα και προσωπικά αλλά και από το site του http://www.greekgastronomyguide.gr/

Για τη δημιουγία των πιάτων που παρουσιάστηκαν και βλέπετε παρακάτω, πρέσφεραν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί: Αφοι Σταμούλη, Τζωρτζάτος, Οικογένεια Λουράντου (μέλι), Σέσουλας. (Ζητάμε συγνώμη για τυχόν παραλείψεις, συμπληρώστε με σχόλιο )..

Στη σημερινή παρουσιάση παραβρέθηκαν πάρα πολλοί ξενοδόχοι από όλη την Κεφαλονιά και εστιάτορες.. Απο τη πολιτική ηγεσία μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος.

Ευχόμαστε στην επιτυχία του εγχειρήματος και εμείς από εδω θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη προβολή των προσπαθειών σας..

Θυμηθείτε τη νόνα και δημιουργείστε με αγάπη!

Τα πιάτα απο την Κεφαλονίτικη κουζίνα που θα μπορούσαν να σερβιριστούν σε πρωινό μπουφε, branch αλλά και σαν ξεχωριστά πιάτα στο μενού των εστιατορίων.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27.11.2016, kefaloniapress