Νέα από την ΠΙΝ

10.30: Χαιρετισμός – ομιλία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και προέδρου Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

10.45: Χαιρετισμός – ομιλία κ. Άρη Πετρουλάκη, αναπληρωτή Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

11.00: Αφιέρωμα στην Παλαιά Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας – Συναυλία Κουαρτέτου Πνευστών της ΦΕΚ

11.30: Λήξη εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για το Europe Direct

Το Europe Direct είναι ένα δίκτυο πληροφόρησης των Ευρωπαίων πολιτών και αποτελείται από 500 κέντρα σε όλη την ΕΕ, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης στο κοινό, πραγματοποιούν εκδηλώσεις, παρέχουν ενημερωτικό υλικό και γενικά αποτελούν σημείο επαφής των πολιτών με την ΕΕ. Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct της ΠΙΝ λειτούργησε αρχικά το 2005, αλλά το 2014 σταμάτησε τη λειτουργία του. Με το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής καθίσταται εφικτή η εκ νέου λειτουργία του στην έδρα της ΠΙΝ, προκειμένου να συντονίζει τις δράσεις σε όλη την Περιφέρεια, με τη συνεργασία των αρμοδίων που θα οριστούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

“Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους πολίτες για τη συζήτηση προτάσεων και ιδεών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δράσεων του Europe Direct καθώς και στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς περιβάλλοντος, πολιτισμού, τουρισμού, κοινωνικής μέριμνας και εκπαίδευσης”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του Κέντρου Πληροφόρησης.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών Δήμου Κέρκυρας σας προσκαλούν σε εκδήλωση λόγου, θεάτρου και μουσικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας (Τμήμα Μόνιμης Έκθεσης).

Είσοδος ελεύθερη.

Με εκπροσώπους Διεθνών Εθελοντικών Οργανώσεων συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας  & Εθελοντισμού  Αλέκος Μιχαλάς συναντήθηκε  με τους επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων WILDEN ROSE INTERCULTURAL YOUTH NETWORK IN BDP Prof. Herbert  Swoboda, MAISON DU MAROC Mostafa Fqihi, DIFFERENT EQUAL Kaloshikin Vadzim, NGO  INSTYTUT REGIONALNY Bartosz Splawski, IGS – WEST Petra Ronimi, BDP Jeus Fay, PRADU KTIANSSCHULE Harald Ramacker καθώς και με τον εκπρόσωπο της WILDEN ROSE INTERCULTURAL στην Κέρκυρα Χρήστο Αμβροσιάδη. Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων ενημέρωσαν τον κ. Μιχαλά για τις δράσεις τους αλλά και τον προγραμματισμό των οργανώσεων τους για το μέλλον, με κεντρικό σημείο συζήτησης τη συνεργασία του Δικτύου των Εθελοντικών Οργανώσεων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσον αφορά στις εθελοντικές δράσεις για ΑμΕΑ και νέους.

Ο καθηγητής Herbert  Swoboda και ο κ. Χρ. Αμβροσιάδης έκαναν εκτενή αναφορά στην παρουσία της WILDEN ROSE στην Κέρκυρα με τη λειτουργία παραρτήματος ιδιαίτερα για ΑμΕΑ και νέους, πραγματοποίηση προγραμμάτων διακοπών, σεμιναρίων και πολλών δράσεων μεταξύ των οποίων προγράμματα ανταλλαγής νέων.

Ο κ. Μιχαλάς αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και  για την πρωτοβουλία να συμπεριλάβουν τα Ιόνια Νησιά στους τόπους δραστηριοποίησης τους, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει τη βούληση για συνεργασία μέσα από συντονισμένες δράσεις  ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του Εθελοντισμού και των ΑμΕΑ, τονίζοντας ότι η εμπειρία  τους είναι σημαντική στην προσπάθεια που καταβάλει η ΠΙΝ για τον Εθελοντισμό. “Σήμερα”, είπε ο κ. Μιχαλάς, “θέσαμε τη βάση για  κοινές διεθνείς εθελοντικές δράσεις   επ’ ωφελεία των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας”.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.11.2016