Ενωμένη Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ελλάδος

συλλογικά όργανα, που συνδέεται με την αναξιοπιστία  των ηγεσιών του πανελλαδικού οργάνου , δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κρίνεται το μέλλον του ΤΕΕ σαν συλλογικός φορέας. Σήμερα λοιπόν για το ΤΕΕ υπάρχουν δύο δρόμοι: ή  θα εκπροσωπήσει το σύνολο των συναδέλφων που πλήττονται από τη κρίση η θα σταματήσει να υπάρχει!

Κατά την άποψη μας οι εκλογές αυτές είναι δυνατό να σηματοδοτήσουν μια αλλαγή πλεύσης . Με την δική μας συμβολή, όλων των μηχανικών,  μπορεί να επανέλθει η υγιής συνδικαλιστική δράση που θα τοποθετεί τα συμφέροντα  των πολλών,  υψηλότερα από την προσωπική ανάδειξη η το προσωπικό όφελος και που θα εξυπηρετεί  ευρύτερες  κοινωνικές ανάγκες, που θα διευρύνει  την ενότητα των συναδέλφων  και θα επιδιώκει τον έλεγχο και που θα στηρίζεται στην πλήρη διαφάνεια.  Γι΄ αυτό η αποχή δεν είναι λύση, αντίθετα βολεύει πάντα τα σκοτεινά συμφέροντα των «μεγάλων».

Θεωρούμε ότι η συμβολή μας στη απερχόμενη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος ήταν θετική . Όμως με  βάση τις ανάγκες των συναδέλφων έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε .Το ΤΕΕ είναι απαραίτητο να βάλει σε προτεραιότητα το σύνολο των συναδέλφων και να προτείνει συλλογικά λύσεις για:

•           Προγράμματα εργασίας στα οποία θα μπορέσει να απορροφηθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και που θα ενισχύουν  ένα άλλο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης.

•           Μείωση της γραφειοκρατίας, όπου εκτός από την αποτροπή των επενδύσεων, ειδικά στο επάγγελμα του μηχανικού με την αλληλοεπικάλυψη της νομοθεσίας δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις λόγω της υψηλής ευθύνης που μας αναλογεί.

•           Να προστατέψει τους  μηχανικούς από τις συνεχείς  πιστοποιήσεις και εξετάσεις,    αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο και τα πανεπιστημιακά διπλώματα και το επίπεδο των πανεπιστημιακών σχολών  κάτι που η ηγεσία του τοπικού ΤΕΕ , δυστυχώς δεν έκανε.

•           Να βοηθήσει στη διαμόρφωση άμεσων λύσεων,   προκειμένου να αντιμετωπίσουν  οι συνάδελφοι  την οικονομική επίθεση που δέχονται  (και εκ των έσω με  πιέσεις για να πεταχτούν εκτός αγοράς)   με τις ασφαλιστικές και φορολογικές  ενημερότητες .

•           Να υπερασπίσει την δημόσια ασφάλιση και να παλέψει για ένα δικαιότερο ασφαλιστικό

σύστημα που θα απαλλάσσει από δυσβάσταχτες εισφορές τους οικονομικά ασθενέστερους .

Η οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με τα ασφαλιστικά των μηχανικών δεν αφορά

πραξικοπηματικού τύπου αποφάσεις της κεντρικής διοικούσας , που θα κληθούμε να

πληρώσουμε , αλλά αποφάσεις συλλογικές που θα παρθούν με την ευρύτερη δυνατή

συναίνεση ! Αρκετά πληρώσαμε τράπεζες και ανακεφαλαιοποιήσεις!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.11.2016