Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΠΙΝ για τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Χορωδία Κέρκυρας και τον Ολυμπιακό Ύμνο και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητή Θόδωρο Παππά.

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή ανέγνωσε την εισήγηση για την απόδοση τιμών στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ μικρές τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια των απονομών έκαναν οι πρόεδροι του ΝΑΟΚ Τηλέμαχος Γαβαλάς, του ΚΓΣ Γρηγόριος Μάστορας και της ΕΛ.Ο.Κ. Ιωσήφ Νικήτας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Επτανησιακή Αναγέννηση” Γιώργος Καλούδης και ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Παναγιώτης Μεταλληνός.

Στην κεντρική ομιλία της βραδιάς ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος εξήρε τον Σπύρο Γιαννιώτη για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του, την επιμονή, την εργατικότητά και την σταθερή πορεία του στη κολύμβηση αλλά και για το μεγαλείο ψυχής και το ήθος που επέδειξε στην αθλητική καριέρα και τη ζωή του, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. “Μας έκανες υπερήφανους και μας συγκίνησες” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος απονέμοντας στον Ολυμπιονίκη αναμνηστικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τιμητικό δίπλωμα υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε και στη νέα γενιά του αθλητισμού, με ειδική αναφορά στην Κων/να Ρωμαίου και τον Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη, τονίζοντας ότι είναι το μέλλον του αθλητισμού μας και αποτελούν καμάρι για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά με την πρόοδο και την πορεία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.

Ενημέρωσε δε, ότι η εκδήλωση αυτή σε συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση, προκειμένου οι κόποι και οι θυσίες των αθλητών και των σωματείων τους να λαμβάνουν την ηθική επιβράβευση που τους αξίζει από τους θεσμικούς φορείς. Παρόμοιες εκδηλώσεις ,σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες, θα διεξαχθούν σε όλα τα νησιά ώστε να βραβευτούν οι αθλητές των Ιονίων Νήσων που ξεχώρισαν για τη χρονιά 2015-2016.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μικρή αναφορά στη διαδρομή του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις ελλείψεις στις υποδομές στον αθλητισμό στην Κέρκυρα και απευθυνόμενος προς τους αθλητές τους συμβούλευσε να εργάζονται σκληρά και μεθοδικά, να είναι σεμνοί και να σέβονται τους συναθλητές τους και να διέπονται από το “ευ αγωνίζεσθαι” σε κάθε αγώνα που δίνουν στον αθλητικό στίβο. Ο Ολυμπιονίκης βράβευσε με τη σειρά του, εκ μέρους της ΠΙΝ, τον πρόεδρο του ΝΑΟΚ Τ. Γαβαλά και τον πρωταθλητή του ΚΓΣ Παν. Μαντζουρογιάννη. Την τιμητική διάκριση της Κων/νας Ρωμαίου παρέλαβε η μητέρα της ενώ του προπονητή του ΚΓΣ Παύλου Σκορδίλη η σύζυγός του.

Τις απονομές στους αθλητές έκαναν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, οι βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φοντάνας, Διονύσης Στραβοράβδης, Σάκης Τσούκας, Αλέκος Μιχαλάς, α αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παπαπάς, η αντιδήμαρχος Μαρία Μουζακίτη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρίνα Μοσχάτ, Σπύρος Βλαχόπουλος, Σπυριδούλα Αγγουράκη, Γιάννης Κουλούρης, Γιώργος Καλούδης και Παναγιώτης Μεταλληνός και ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Τηλέμαχος Γαβαλάς.  Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής, ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών συλλόγων, αθλητές και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη Φιλαρμονική Σκριπερού σε μικρό μουσικό πρόγραμμα προς τιμή των αθλητών και τον Εθνικό Ύμνο.

Τιμητές διακρίσεις  έλαβαν οι αθλητές (ανά ομάδα):

Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Μανούσης Αναστάσιος, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Κρίκετ, 1η θέση Βαλκανιονίκης, 1η Πανελλήνια θέση, 1ος σκόρερ Πρωταθλήματος

Πεπόνη Όλγα, Καλύτερη παίχτρια του πρωταθλήματος, 1η θέση Βαλκανιονίκης, 1η Πανελλήνια θέση

ΝΑΟΚ

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αρμενιάκος Κων/νος και Δημουλής Αλκίνοος:

•           Αργυρό Βαλκανικό, οκτάκωπος εφήβων Ιάσιο Ρουμανίας

•           1η Πανελλήνια Νίκη, δίκωπος άνευ πηδαλιούχου εφήβων

•           2η Πανελλήνια Νίκη, δίκωπος μετά πηδαλιούχου εφήβων

•           2Η Πανελλήνια Νίκη, οκτάκωπος ανδρών

•           3η Πανελλήνια Νίκη, οκτάκωπος εφήβων

Βλαχοπούλου Αναστασία και Νικοπάσχου Βικτωρία

•           2η Πανελλήνια Νίκη διπλό σκιφ κορασίδων

Μάμαλου Έλενα, Πρίφτη Δανάη, Προβατά Μαρία, Τζουλιάνο Έλενα

•           3η Πανελλήνια Νίκη τετραπλό σκιφ Κορασίδων

Κροκίδης Γιάννης και Λουκάς Γιάννης

•           3η Πανελλήνια Νίκη διπλό σκίφ Παίδων

•           3η Πανελλήνια Νίκη δίκωπος Παίδων

Φρόνιμος Χριστόδουλος

•           1η Πανελλήνια Νίκη σκιφ Παίδων

Μάμαλου Δήμητρα

•           3η Πανελλήνια Νίκη σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών

Βήττας Σπυρος, Ατσοπάρδης Πάυλος, Σουβλάκης Γιάννης

•           3η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος εφήβων

Δαφνής Αλέξανδρος και Καλέντζης Σπύρος

•           2η Πανελλήνια Νίκη Διπλό σκιφ νέων

•           2η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος ανδρών

Καλέντζης Μιχάλης

•           2η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος ανδρών

Μακρής Αντώνης, Τόμπρος Ανδρέας, Γραμμένος Σπύρος

•           2η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος ανδρών

•           3η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος εφήβων

Σουβλάκης Γιάννης, Κοντός Σπύρος, Τσιριγγάκης Γιώργος (πηδαλιούχος), Μερκούρης Γιώργος, Μολυβάτος Δημήτρης, Κακιάς Φραγκίσκος, Μπάρδης Χρήστος, Άνθης Γιάννης, Γεωργοτάς Γιώργος

•           3η Πανελλήνια Νίκη οκτάκωπος παίδων

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ζαμίτ Μιρέλλα, 2Η Πανελλήνια Νίκη Laser Bug overall γυναικών

Ζαμίτ Λουκιανός, 2η Πανελλήνια Νίκη Laser Radial Εφήβων-Ανδρών overall

ΑΛΙΕΙΑ

Ρίγγας Ιωάννης

• 1η Πανελλήνια Νίκη (ομαδικό πρωτάθλημα)

• 4η Θέση στο Διεθνές Τουρνουά Ψαροντούφεκου (Masters), Μαγιόρκα,Ισπανία.

Σιμάτης Χριστόδουλος

• 1η Πανελλήνια Νίκη (ομαδικό πρωτάθλημα)

Περούλης Αναστάσιος

• 1η Θέση στο Διεθνές Τουρνουά Ψαροντούφεκου (Masters), Μαγιόρκα,Ισπανία.

• 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών, Ομαδικό

3η Θέση στο Κύπελλο Πόλεων της Κροατίας

1η Θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ομαδικό

Καββαδίας Γεράσιμος

• 1η Πανελλήνια Νίκη (ομαδικό πρωτάθλημα), 2η Πανελλήνια Νίκη Ατομικό Πρωτάθλημα, 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών, Ατομικό, 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών, Ομαδικό, 3η Παγκόσμια Νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, Ατομικό, 1η Θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ομαδικό

Βλάχος Αλέξανδρος, 2η Πανελλήνια Νίκη (ομαδικό πρωτάθλημα)

Βλάχος Γεώργιος, 2η Πανελλήνια Νίκη 2015 (ομαδικό πρωτάθλημα)

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

(Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι αθλητές Παναγιώτα Δόση και Μοτσενίγου Μαρίνα ανήκουν στον σύλλογο “ΑΟ Κέρκυρα 2015”, όπως αναγράφεται στην ως άνω λίστα)

Σύλλογος Καράτε ΣΟΤΟΚΑΝ Solar

Στρατηγού Ιωάννα,

Τσιτουρα Βάγια,

Παπαδοπούλου Μαρία,

Κασεμη Άκης,

Περδικούλης Νίκος,

Αρβανιτάκη Βάσια,

Κουσουνή Μάγδα και

Βασιλείου Σταμάτης.

Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος “ΕΡΜΗΣ” Κέρκυρας

Σεβαστή Δημουλά

Α.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Κέρκυρας (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ)

Αλεξάνδρα Δουλγέρη,

Σπυρίδων Μερκούρης,

Μαρία Στρατηγού,

Ιωάννης Δουλγέρης,

Ελευθέριος Τρύφωνας,

Γεώργιος Μέριανος,

Θεοφανία Μερκούρη,

Νικόλαος Σαββανής και

Βασίλειος Μιχαλάς

Ευχαριστίες:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση της αίθουσας και τη συνεργασία του, τη Χορωδία Κέρκυρας και τη Φιλαρμονική Σκριπερού για  την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τους αθλητικούς φορείς και συλλόγους και τους αθλητές για την εξαιρετική συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες στον Σπύρο Γιαννιώτη, για την άνευ όρων ανταπόκριση και την ουσιαστική βοήθειά του στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους αθλητές, όχι μόνο όσους διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, αλλά το σύνολο όσων ασχολούνται και προάγουν τον αθλητισμό με προσωπικές θυσίες και κόπους.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.11.2016