Νέα από την ΠΙΝ

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο – Αντ. Τζεβελέκη

προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Μετακινήσεις  Μαθητών

Επερωτών: Ο επικεφαλής της  παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ» κ. Χρήστος  Άνθης.

ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1o : Γνωμοδότηση   Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου: Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εισηγητής:  Ο   Περιφερειάρχης  Ιονίων  Νήσων  κ. Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

ΘΕΜΑ  2ο: Έγκριση  σύστασης μίας (1) προσωποπαγούς θέσης για την κατάταξη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Εισηγήτρια: Η  Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε  Κέρκυρας κ. Νικολέττα Πανδή.

ΘΕΜΑ 3o : Γνωμοδότηση  για  την ψήφο  στους  ομογενείς.

Εισηγητής: Ο   Περιφερειάρχης  Ιονίων  Νήσων  κ. Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

ΘΕΜΑ 4o: Απόφαση για την Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA).

Εισηγητής: Ο   Περιφερειάρχης  Ιονίων  Νήσων  κ. Θεόδωρος  Γαλιατσάτος.

ΘΕΜΑ 5o :Ενημέρωση για  το  πολιτικό  συνέδριο  της  Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων με θέμα   τον  Εθνικισμό.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστος  Μωραΐτης.

ΘΕΜΑ 6o:  Τροποποίηση  κατανομής υποέργων Περιφερειακών  Ενοτήτων  του έργου : Συντηρήσεις  αντιπλημμυρικών  έργων  αρμοδιότητας Π.Ι.Ν – ΣΑΕΠ 522 ΚΕ 2015ΕΠ 522000.

Εισηγητής: Ο   Περιφερειάρχης  Ιονίων  Νήσων  κ. Θεόδωρος  Γαλιατσάτος.

Ο  Πρόεδρος  Περιφερειακού   Συμβουλίου

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Χρήστος  Μωραΐτης

Συνεργασία ΠΙΝ – ΕΕΤΑΑ  για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού κ. Αλέκος Μιχαλάς συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) κ. Θόδωρο Γκοτσόπουλο .

Συζήτησαν θέματα σχετικά με τη Δράση της στρατηγικής της ΠΙΝ όσον αφορά την “Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής (“ΒΡΕΦΙΚΟΙ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ), δράση η οποία χρηματοδοτείται και από την ΠΙΝ, υλοποιείται δε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ο κ. Μιχαλάς τόνισε ότι μέσα από στενή συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν σήμερα, σημειώνοντας ότι οι ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας θα πρέπει να αποτυπώνονται στην διαδικασία υλοποίησης της δράσης. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανά περιφερειακή ενότητα με τη συμμετοχή της ΠΙΝ, της Ε.Ε.Τ.Α.Α. των Δήμων, των παιδικών σταθμών και των αντίστοιχων συλλόγων γονέων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με διάθεση συνεργασίας και αποτελεσματικότητας από μέρους της ΠΙΝ και της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ε. Κέρκυρας) ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι πρέπει να δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμασης το αργότερο μέχρι 31/12/2016 στην υπηρεσία (8η πάροδος Ι. Θεοτόκη 63, δίπλα στην ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ).

Η καταγραφή των έτοιμων για διαχείμαση κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους μελισσοκόμους – κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Οι δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” θα πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον και την αίτηση για συμμετοχή στη δράση 3.2 και να δηλώνουν τις επόμενες μετακινήσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία (κα. Γεωργοπάλη, τηλ. 2661364708 και κα. Λαναρά τηλ. 2661364707).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς στην εναρκτήρια συνάντηση της Εθνικής πλατφόρμας διαλόγου για θέματα ROMA

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (20/10/2016) από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για θέματα ROMA, η εναρκτήρια συνάντηση του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού έργου: «Ανάπτυξη της Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης και διαλόγου για θέματα ROMA, του Εθνικού Σημείου Επαφής για τους ROMA».

Από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε:

•           Στο σχεδιασμό της ΠΙΝ, μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της ΠΙΝ για την κοινωνική ένταξη των ROMA .

•           Στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματοποιούνται για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης βρεφών, παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αγωγή Υγείας για όλους στα Ιόνια Νησιά” καθώς και στη θέσπιση χορηγίας σε νεοεισαχθέντες φοιτητές RΟΜΑ, που πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, έχει θεσμοθετήσει η ΠΙΝ .

•           Καθώς επίσης και σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΠΙΝ σχετικά με τους ΡΟΜΑ.

Τέλος, ο κ. Μιχαλάς ζήτησε ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση του σχεδιασμού της ΠΙΝ και την ένταξη των Ιόνιων Νήσων στις δράσεις του σχεδίου Ανάπτυξης της Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης προκειμένου να υπάρξει ένα μόνιμο forum διαλόγου σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ημερίδας ο κ. Μιχαλάς συναντήθηκε με στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α καθώς και Φορέων της κοινότητας των ΡΟΜΑ στην Ελλάδα .

Eστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26 και 27.10.2016