Η Λούκα Κατσέλη τα ψέματα και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η Λούκα φεύγει, η Λούκα πάει.

*Δεν έμαθα αν η Λούκα Κατσέλη θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αν και ξέρω ότι συνέβαλε στο κλίμα εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές. Είχε αναλάβει διάφορους πρέσβεις, στους οποίους πήγαινε κι έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι αξιόπιστος. Σήμερα η Λούκα θα είναι ωσεί παρούσα στο συνέδριο καθώς ο νόμος της είναι στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας και στο επίκεντρο της ανακολουθίας της κυβέρνησης. Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που υπήρξε βασική προεκλογική δέσμευση, ήταν ένα ακόμα προεκλογικό ψέμα. Οι πλειστηριασμοί πάγωσαν λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

*Διευκρίνηση: δεν μιλάμε για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προς τις τράπεζες αλλά για πλειστηριασμούς λόγω οφειλών στο δημόσιο. Στους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία έχουν φθάσει ειδοποιητήρια κατάσχεσης πρώτης κατοικία. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν θα ξεκινώ συζήτηση για το αν είναι σωστός ο πλειστηριασμός, ηθικά απέναντι στους συνεπείς και τα λοιπά και τα λοιπά. Εστιάζω στο ψέμα, στο προεκλογικό ψέμα. Είναι πολύ βαρύ, εξίσου βαρύ με το ψέμα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

Κείμενο: Επαμεινώνδας Μονοκλής

Φωτογραφία: Η βαθμολογία της Λούκας στο Λύκειο. Αγοράσθηκε μέσω δημοπρασίας από τις Συλλογές του Αργύρη Βουρνά. Συλλογή Ευρ. Λειβαδά. Δεξιά κάτω η υπογραφή του πατέρα της Πέλου Κατσέλη. Την αναρτώ μόνο και μόνον για να πιστοποιήσω ότι ήταν άριστη εξ απαλών ονύχων.