Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Θα ζητήσουμε να κηρυχτούν οι πληγείσες περιοχές της Πυλάρου πλημμυροπαθείς.

Πριν από λίγο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, μιλώντας στον κερκυραϊκό τηλεοπτικό σταθμό “Start” και απατώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, για τις πλημμύρες στην περιοχή Πυλάρου, ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε για το θέμα, είπε πως, θα ζητηθεί από την πολιτεία να κηρυχτούν πλημμυροπαθείς οι περιοχές που επλήγησαν από την τελευταία κακοκαιρία, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι κάτοικοι άμεσα.

Της συνέντευξης του κ. Γαλιατσάτου, ακολούθησε του Τάσου Καβαλλιεράτου. Αναφέρθηκε, στα αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα ( έργα ανεμογεννητριών ), στην άμεση βοήθεια που χρειάζονται οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς επίσης στην ανάγκη να επέμβει η Πολιτεία και να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες των ανεμογεννητριών να εκτελέσουν τα περιβαλλοντικά και αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται, για να σταματήσει επιτέλους η καταστροφή.

Διαφορετικά… την επόμενη φορά, τα Δρακοπουλάτα ίσως να μην υπάρχουν στον χάρτη! Και αυτό δεν είναι υπερβολή! Όποιος ανέβηκε στο χωριό μετά τις πλημμύρες, καταλαβαίνει απόλυτα τι λέω  και γιατί λέγεται.

Φωτογραφία: Μιχελής Ευαγγελινός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.10.2016, Kefaloniapress