Θέματα, Δρακοπουλάτα, Αγ. Ευφημία: Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια!

Να κηρυχτεί η περιοχή, σε {κατάσταση έκτακτης ανάγκης}

Μόλις επιστρέψαμε από μια “βόλτα” στα Θέματα, Δρακοπουλάτα και Αγία Ευφημία! Αυτό που είδαμε, δεν περιγράφετε με λόγια! Μόνο με εικόνες μπορεί να δει κάποιος το μέγεθος της καταστροφής!! Ξεκινώντας από τα Θέματα…αρκετοί κτηνοτρόφοι, έχουν πάθει ζημιές στα μαντριά τους, στις εγκαταστάσεις και στο ζωικό κεφάλαιο, χωράφια σκισμένα από τις νεροσυρμές, δέντρα ξεριζωμένα, περιουσίες κατεστραμμένες. Σε ένα μόνο μαντρί που επισκεφτήκαμε, οι ιδιοκτήτες μετρούν απώλειες, τουλάχιστον είκοσι γίδια, εκτός τις ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Στα Δρακοπουλάτα…μια φράση μόνο: ¨Βομβαρδισμένο τοπίο”!!! Στην Αγία Ευφημία, τεράστιες οι καταστροφές σε οικοσκευές και σε κάποιες επιχειρήσεις! Ιδιαίτερα στους εσωτερικούς δρόμους της πόλης, οι ζημιές στις κατοικίες είναι πρωτοφανείς για την περιοχή!! Οι άνθρωποι πραγματικά και στην Αγ. Ευφημία και στα Δρακοπουλάτα και οι κτηνοτρόφοι, χρειάζονται βοήθεια!! Πέρα από το άνοιγμα και καθάρισμα των δρόμων, που γίνεται σε πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, οι καταστροφές που έχουν υποστεί, είναι τεράστιες! Δυστυχώς, λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε όλα όσα έχουν γίνει στην περιοχή. Οι άνθρωποι, πρέπει να αποζημιωθούν! Θεωρούμε ότι πρέπει να κηρυχτούν οι περιοχές που αναφέραμε σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”! Να κληθούν αυτοί που δημιούργησαν τη καταστροφή, να αποζημιώσουν τον κόσμο! Δεν νομίζουμε, πως μπορούν οι πληγέντες να αντιμετωπίσουν όλη αυτή το κακό, με δική τους οικονομική επιβάρυνση! Είναι αδύνατο αυτό να γίνει!!

Ακολουθούν φωτογραφίες, ( όσες προλάβαμε να τραβήξουμε ), και ένα video με την κ. Σοφία Βρεττού, να περιγράφει τη κατάσταση που βιώνει αυτή και η οικογένειά της.

http://vlahatasamis.gr/vlahata-samis-eidiseis/kefalonitika-nea/item/20241-themata-drakopoulata-ag-effimia-oi-anthropoi-xreiazontai-voitheia-na-kiryxtei-i-perioxi-se-katastasi-ektaktis-anagkis

https://www.youtube.com/watch?v=4uSXF_CzD5k

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.10.2016