Εγκαινιάστηκε το σχολικό συγκρότημα του 1ου&2ου ΓΕΛ Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος και την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Υφυπουργός κ. Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν των εγκαινίων τοποθετήθηκαν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Περιφερειακός Δ/ντης εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης, ο δ/ντης Β/θμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Διονύσης Γαρμπής.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου του σχολικού συγκροτήματος, ενώ ο Υφυπουργός κ. Μπαλάφας στη δική του ομιλία, αναγνωρίζοντας τις καθυστερήσεις, δεσμεύτηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εμπόδια και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Κεφαλονιά.

«Παραδίδουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο και προσδοκούμε την λειτουργία τους ως κυψέλες για την απόκτηση της γνώσης, για τη δημιουργία, για την εμπέδωση της συλλογικότητας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας», είπε στη δική του ομιλία ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και συνέχισε:

«Εδώ στην Κεφαλονιά, τη μήτρα του ριζοσπαστισμού, της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων παραδίδουμε στη νεολαία μας, τους συνεχιστές της παράδοσης και της ιστορίας μας, δύο στολίδια, που όλοι οφείλουμε να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε ο Περιφερειάρχης καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές. Όπως ενημέρωσε «τα κτίρια αυτά εκτείνονται σε 5.145m2, διαθέτουν 24 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 βιβλιοθήκες, 2 εργαστήρια φυσικής – χημείας, 4 εργαστήρια πληροφορικής, 2 εργαστήρια αισθητικής αγωγής, 6 εργαστήρια ξένων γλωσσών, γραφεία, χώρους υγιεινής και χώρους για αθλοπαιδιές. Η λειτουργία των σχολείων ωφελεί 600 μαθητές».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξήρε όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του αιτήματος κατασκευής και λειτουργίας των σχολείων: «Το σχολικό κτίριο αποτέλεσε αίτημα της Κεφαλονιάς εδώ και 20 χρόνια. Τιμή σε όσες και όσους συνέβαλλαν στην κατασκευή και λειτουργία του και στο εκπαιδευτικό κίνημα» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ την 17η/12/2012 με δικαιούχο τις ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, η σύμβαση για την υλοποίησή του υπογράφηκε στις 6/3/2014 και η λήξη της σύμβασης στις 12/5/2016.

«Υλοποιούμε τα έργα ακόμη 3 σχολείων στα Ιόνια Νησιά» είπε ο κ. Γαλιατσάτος αναφερόμενος σε δύο σχολικά κτίρια στην Κέρκυρα και ένα στη Ζάκυνθο και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι απόλυτη ανάγκη η μείωση του χρόνου υλοποίησης των έργων και η υπηρέτηση των προτεραιοτήτων.

Ως τέτοια ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα έργα αποκατάστασης των συνεπειών του σεισμού στην Κεφαλονιά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι : «Είναι απόλυτη αναγκαιότητα η αποκατάσταση των συνεπειών του σεισμού. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις καθυστερήσεις και τα σχολεία που δεν λειτουργούν κανονικά και αυτό είναι μήνυμα προς όλους».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και παραδοσιακό κέρασμα στους καλεσμένους με την επιμέλεια του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και μικρή γιορτή με καντάδες.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος και Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο Περιφερειακός Διοικητής ΕΛ.ΑΣ. Ιονίων Νήσων ταξίαρχος Γιώργος Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Φιλίππου, Νικόλας Βαλλιανάτος και Σουζάνα Πεφάνη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής κ.α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.9.2016